counter

free counters

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τα πρώτα εξι Heron παραδίδονται στην Τουρκία.



Tα πρώτα έξι Heron μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) που παράγονται για την Τουρκία από το Ισραήλ έχουν περάσει κρίσιμες δοκιμές επιδόσεων στο Ισραήλ υπό το βλέμμα Τούρκων αξιωματούχων και η Τουρκία είναι έτοιμη να αποδεχθεί την παράδοση τους τις επόμενες εβδομάδες. Τα υπόλοιπα τέσσερα UAV θα υποβληθούν σε παρόμοιες δοκιμές κατά τους προσεχείς μήνες. Η παράδοση των Heorn είχε καθυστερήσει περίπου 2 χρόνια λόγω διαμάχης εξαιτίας των τεχνικών τους προδιαγραφών

Το Ισραήλ θα καταβάλει αποζημίωση

Το ύψος της σύμβασης για τα Ηeron ήταν 183 εκατομμύρια δολάρια απο τα οποία τα 50 εκατομμύρια δολάρια θα λάμβανε η Τουρκική αεροδιαστιμική εταιρεία και η εταιρεία Aselsan. Στον διαγωνισμό για τα Heron οι Ισραηλινή εταιρεία Israel Aerospace Industries, (IAI) είχε επικρατήσει των Αμερικανικών Εταιρειών. Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστήριζαν ότι τα προβλήματα στις επιδόσεις των Heron ήταν αποτέλεσμα του μεγάλου βάρους των οργάνων της Aselsan. Η ομάδα παραγωγής θα καταβάλει αποζημίωση περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία για τις καθυστερήσεις και την αποτυχία της επίτευξης ορισμένων επιδόσεων σε σχέση με τις αρχικές προδιαγραφές του προγράμματος. Η αποζημίωση θα πρέπει να κατανεμηθεί μεταξύ των κατασκευαστών των Heron συμπεριλαμβανομένων και των τουρκικών εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, και θα καταβληθεί σε εξοπλισμό και υπηρεσίες, και όχι σε χρήματα.
Η διαφορά σχετικά με τα Heron τους τελευταίους μήνες είχε συμβάλει σημαντικά στην επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, οι δεσμοί των οποίων έφθασε σε υψηλό επίπεδο στρατηγικής συνεργασίας στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Αλλά σε μια κρίσιμη συνάντηση μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ οι υπουργοί άμυνας στα τέλη Ιανουαρίου άνοιξαν το δρόμο για μια εκ νέου προσέγγιση.

hurriyetdailynews.com

ΠΗΓΗ: http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου