counter

free counters

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Στα πρόθυρα «διαζυγίου» Λευκορωσία και Ε.Ε.


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ (Πολωνία), με σημερινές του δηλώσεις τόνισε ότι «εφόσον η κυβέρνηση της Λευκορωσίας συνεχίσει να μη σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε δεν αποκλείεται να διακοπούν οι σχέσεις Λευκορωσίας-ΕΕ».
«Θα κινηθούμε συνετά, δεν αποκλείεται όμως ακόμα και να διακόψουμε τις σχέσεις μας με τη Λευκορωσία», τόνισε ο αξιωματούχος αυτός που έδωσε μία συνέντευξη τύπου στο Τορούν στο βόρεια τμήμα τς χώρας.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Μπούζεκ, «εάν δεν ανταποκριθεί η Λευκορωσία στο ζητούμενο, την αναθέρμανση στη βάση αρχών των διμερών σχέσεων τότε θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα δραστικά». Κατήγγειλε ότι «στη Λευκορωσία δεν υπάρχουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της κυβέρνησης ραδιόφωνο, εφημερίδες, τηλεοπτικά δίκτυα».
Οι δηλώσεις αυτές «συνοδεύτηκαν» μάλιστα από ανάλογες του πρωθυπουργού της Πολωνίας, κ. Ντόναλντ Τασκ ότι, «η λευκορωσική κυβέρνηση του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο καταπιέζει πολύ -όσον αφορά βασικά της δικαιώματα- την πολωνική μειονότητα», που ζει στο έδαφος της Λευκορωσίας.
Κατόπιν όλων αυτών ο πρεσβευτής της Πολωνίας στο Μινσκ «ανακλήθηκε στη Βαρσοβία για διαβουλεύσεις».
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου