counter

free counters

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Μακελειό από λάθος βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ


Επτά Aφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν, όταν το αυτοκίνητό τους επλήγη κατά λάθος από NATOϊκό μαχητικό αεροπλάνο, ανακοινώθηκε από την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.
Αφγανοί στρατιώτες και δυνάμεις του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν την Πέμπτη κοινή επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν στη περιοχή Εμάμ Σαχέμπ στην βόρεια επαρχία Κουντούζανέφερε ο τοπικός αστυνομικός διοικητής Αμπντούλ Καγιούμ.«Κατά την διάρκεια της επιχείρησης ένα μαχητικό αεροπλάνο του ΝΑΤΟ έπληξε ένα αστυνομικό όχημα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά αστυνομικοί» είπε ο Αμπ.Καγιούμ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Πιστεύουμε ότι ο πιλότος θεώρησε κατά λάθος» ότι οι αστυνομικοί ήταν Ταλιμπάν,ανέφερε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και ένας τραυματίας.
«Ορισμένα από τα πτώματα κομματιάστηκαν και δεν είναι δυνατή η αναγνώρισή τους» είπε ένας κάτοικος της περιοχής.
Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ δήλωσε ότι η Συμμαχία έχει γνώση του περιστατικού και γίνονται έρευνες.
Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο τραγικό περιστατικό, τουλάχιστον 21 άτομα, στην πλειοψηφία τους ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στη μεθοριακή περιοχή των φυλών, στο Πακιστάν. Από την έκρηξη, που έγινε κοντά σε στρατιωτική βάση της κοιλάδας Τιράχ στην περιοχή Κιμπέρ τραυματίστηκαν σοβαρά 50 άτομα ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.
Σημειώνεται ότι η περιοχή αυτή είναι προπύργιο των εξεγερμένων ισλαμιστών που ενέχονται σε πολλές επιθέσεις κατά αμερικανικών και Νατοϊκών οχημάτων που μεταφέρουν βοήθεια στο Αφγανιστάν.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και στα χωριά Ακαχέλ και Ορακζάι όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες μαχητές Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου