counter

free counters

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Τρεις άξονες οικονομικών δράσεων παρουσίασε ο Παπανδρέου.


Μείωση του χρέους, ανάπτυξη και ταχύτερη ανάληψη πρωτοβουλιών σε θεσμικό επίπεδο οι τρεις κατευθύνσεις τις οποίες θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Προσπάθεια προς τρεις κατευθύνσεις καταβάλλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου στη σημερινή Ατυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο και την εισοδηματική πολιτική.
Το πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι να σωθεί η οικονομία και να μειωθεί το χρέος, επιδιώκοντας κάθε φορά τις πιο δίκαιες λύσεις, οι οποίες θα προστατεύουν, στο μέτρο του δυνατού, τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη. Αυτό, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η σταθερή πυξίδα σε κάθε βήμα της κυβέρνησης.
Η δεύτερη κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη. Οι συνθήκες, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επιβάλλουν την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στο μέτωπο της ανάπτυξης.
Πρέπει, τόνισε χαρακτηριστικά, να πατήσουμε γκάζι στην εφαρμογή των αναπτυξιακών μέτρων και πρόσθεσε ότι διαφορετικά το κόστος της κρίσης και οι επιπτώσεις της θα είναι μεγαλύτερες.
Η τρίτη κατεύθυνση αφορά στο γρηγορότερο ρυθμό της εκδήλωσης των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στο θεσμικό, κυρίως, τομέα. Πρόκειται για πρωτοβουλίες οι οποίες δεν έχουν μεγάλο κόστος κι οι οποίες, όπως είπε ο πρωθυπουργός, οδηγούν σε ανακούφιση του πολίτη, σε καλύτερες υπηρεσίες από το κράτος και καλυτέρευση των συνθηκών ζωής.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η οικονομία της χώρας και το πώς αυτή δημιουργήθηκε. Τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς συζήτησης, επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτό στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η κρίση χτύπησε τη χώρα, είναι δε αποτέλεσμα των λαθών και της κακοδιαχείρισης που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια.
Τόνισε επίσης ότι η κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα δεν προήλθε από το πουθενά, και είναι αποτέλεσμα δυο παραγόντων. Πρώτον, των εγκληματικών πολιτικών της ΝΔ που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και δεύτερον, στο γεγονός ότι η χώρα είναι θύμα κερδοσκοπικών επιθέσεων από τις πανίσχυρες διεθνείς αγορές που αφέθηκαν ασύδοτες, παρά τη ζημιά που προκάλεσαν πριν από μόλις ενάμιση χρόνο.
Ο κ. Παπανδρέου θα έχει στο Παρίσι συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος, όπως υπενθύμισε ο κ. Παπανδρέου στο Ατυπο Υπουργικό Συμβούλιο, «έχει μιλήσει για την ανάγκη άλλων ρυθμίσεων που θα διέπουν τις αγορές».



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου