counter

free counters

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ομπάμα: 8,3 δισ. δολάρια για νέο πυρηνικό αντιδραστήρα


Για πρώτη φορά, λοιπόν, μετά το πυρηνικό ατύχημα του Θρι Μάιλ Αϊλαντ το 1979, οπότε και έπαψαν να κατασκευάζονται στις ΗΠΑ νέοι πυρηνικοί σταθμοί, ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι το κράτος θα επιδοτήσει με 8,3 δισ. δολάρια την κατασκευή μιας νέας πυρηνικής μονάδας που θα αποτελείται από δύο αντιδραστήρες στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι για το θέμα του νέο πυρηνικού αντιδραστήρα περιμένει και τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων«Μολονότι πάψαμε να κατασκευάζουμε πυρηνικούς αντιδραστήρες, η πυρηνική ενέργεια παραμένει η μεγαλύτερη πηγή καυσίμου που δεν παράγει εκπομπές άνθρακα», τόνισε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια περιοδείας στο Μέριλαντ. «Γι’ αυτό», συμπλήρωσε, «θα χρειαστεί να αυξήσουμε την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες μας και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».
Στο θέμα αυτό ο Ομπάμα δήλωσε ότι αναμένει τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων, καθώς θα χαλαρώσει την εξάρτηση των ΗΠΑ από το «ακριβό εισαγόμενο πετρέλαιο». Επιπλέον, οι νέοι αντιδραστήρες θα δημιουργήσουν 3.000 θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο και θα δώσουν μόνιμη δουλειά σε 850 εργαζομένους, όταν οι μονάδες τεθούν σε λειτουργία.

Γιάννης Παπαδάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου