counter

free counters

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Αποπυρηνικοποιημένη Κορεατική Χερσόνησο επιθυμεί η Β. Κορέα.

Αποπυρηνικοποιημένη επιθυμεί να δει την Κορεατική Χερσόνησο η Πιόνγκγιανγκ, επανέλαβε τη Δευτέρα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ιλ, υποδεχόμενος Κινέζο αξιωματούχο.

Ο Ουάνγκο Τζιαρουί, υπεύθυνος του διεθνούς τμήματος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ-ιλ σε μια περίοδο που η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να πείσει τη Βόρεια Κορέα να επανέλθει στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά της. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα» ο Τζιαρουί μετέφερε προφορικό μήνυμα του Κινέζου προέδρου Χου Τζιντάο με το οποίο προσκαλεί το Βορειοκορεάτη ηγέτη να επισκεφθεί το Πεκίνο.
Ο Κιμ εξέφρασε τη βούληση της χώρας του για μια αποπυρηνικοποιημένη Κορεατική Χερσόνησο, ενώ διαβεβαίωσε τον Κινέζο απεσταλμένο ότι η χώρα του είναι έτοιμη να κάνει προσπάθειες για να βελτιωθεί η συνεργασία της με την Κίνα.
Σήμερα αναμένεται στην Πιονγκιάνγκ ο Λιν Πάσκο, στενός συνεργάτης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, προκειμένου να πιέσει τη Βόρεια Κορέα να συμμετάσχει ξανά στις εξαμερείς συνομιλίες.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου