counter

free counters

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ισραήλ: Ταραχές σε παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό.


Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν σήμερα έντεκα Παλαιστίνιους στον προσφυγικό καταυλισμό Σουαφάτ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας για τον εντοπισμό φοροφυγάδων.
Δεκάδες αστυνομικοί εισέβαλαν με τζιπ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στον παλαιστινιακό καταυλισμό, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες αλλά και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Σαμουέλ Μπεν Ρουμπί. Νεαροί Παλαιστίνιοι άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον τους αλλά διαλύθηκαν καθώς οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ για να τους αντιμετωπίσουν.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για οικονομικές απάτες, για αποφυγή καταβολής των δημοτικών τελών και για συμμετοχή σε «εγκληματικές ενέργειες και διασάλευση της δημόσιας τάξης».
«Θέλουμε να βάλουμε λίγη τάξη» στον καταυλισμό, είπε ο Μπεν Ρουμπί διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση θα διαρκέσει «όσο διάστημα χρειαστεί».
Κάτοικοι του καταυλισμού είπαν ότι οι συλλήψεις αφορούν Παλαιστίνιους εργαζόμενους από τη Δυτική Όχθη που ζουν στο Σουφάτ αλλά δεν έχουν άδεια παραμονής.
Οι Παλαιστίνιοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ έχουν ισραηλινές ταυτότητες που τους επιτρέπουν να εργάζονται στο Ισραήλ ενώ αυτοί της Δυτικής Όχθης πρέπει να διαθέτουν ειδική άδεια που όμως χορηγείται σε ελάχιστα άτομα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου