counter

free counters

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Η Γερμανία αναλαμβάνει τη διάσωση της Ελλάδας.

Εκκληση Αλμούνια στους Ευρωπαίους ηγέτες για δημόσια και ξεκάθαρη στήριξη

Σε συμφωνία επί της αρχής για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα φέρονται να έχουν έρθει οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, όπως ανέφερε χθες ανώτατο στέλεχος του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας, στο Reuters. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι διάφορες μορφές βοήθειας προς την Ελλάδα. Αν και δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση, υποστήριξε πως το πιο πιθανό είναι να δοθεί στην Ελλάδα «διμερής βοήθεια», ενώ οι Financial Times ανέφεραν ότι αυτή η «διμερής βοήθεια» θα έρθει από τη Γερμανία.
Μάλιστα, σε γερμανική εφημερίδα αναφερόταν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει σήμερα ανώτατο στέλεχος του κόμματος των συντηρητικών για τις λεπτομέρειες της βοήθειας προς την Ελλάδα. Πάντως, ο κοινοτικός επίτροπος κ. Χ. Αλμούνια δήλωσε χθες ότι «θα ήθελα οι ηγέτες της Ευρώπης να πουν στις ελληνικές αρχές ότι σε αντάλλαγμα για τις προσπάθειες που καταβάλλουν θα λάβουν στήριξη από εμάς». Από την πλευρά του ο Γάλλος πρωθυπουργός, κ. Φ. Φιγιόν, εξέφρασε χθες τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα συμμορφωθεί με τις συστάσεις της Κομισιόν και έκανε λόγο για παράλογη αντίδραση των αγορών με κερδοσκοπική συμπεριφορά.

Προειδοποίηση

Οι λαϊκές αντιδράσεις στα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής ενδεχομένως να δυσχεράνουν τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να μειώσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα στη Νότια Ευρώπη, σημειώνει σε χθεσινή της έκθεση η Standard & Poor's, προειδοποιώντας για νέες υποβαθμίσεις μέσα στο 2010. Επίσης, η Fitch επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να λάβει επιπρόσθετα μέτρα και να προσδιορίσει με λεπτομέρεια τα σχέδια για το 2011 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου