counter

free counters

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Κυνήγι (άγνωστων) πρακτόρων στο Ντουμπάι


ΝΤΟΥΜΠΑΪ Διεθνές κυνηγητό εξαπολύει το Ντουμπάι εναντίον των 11 αγνώστων, πιθανότατα ισραηλινών πρακτόρων, οι οποίοι καταζητούνται για τη δολοφονία στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς σε μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται από ακρίβεια επαγγελματιών εκτελεστών, θεωρίες συνωμοσίας και ρυθμούς κινηματογραφικού πολιτικού θρίλερ. Η αστυνομία του Ντουμπάι έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των 11 πρακτόρων της Μοσάντ, όπως τους αποκαλεί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ευρωπαϊκά διαβατήρια για να ταξιδέψουν στο εμιράτο και να δολοφονήσουν τον Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στις 20 Ιανουαρίου. Οι έξι είχαν βρετανικό διαβατήριο, οι τρεις ιρλανδικό, ο ένας γαλλικό και ο ένας γερμανικό. Το Δουβλίνο δήλωσε ότι οι τρεις φερόμενοι ως ιρλανδοί πολίτες είναι ανύπαρκτοι, το Βερολίνο ότι ο αριθμός του γερμανικού διαβατηρίου είναι λανθασμένος και το Λονδίνο ότι τα έξι βρετανικά διαβατήρια είναι πλαστά!
Ο Αλ Μαμπχούχ, από τους ιδρυτές του στρατιωτικού σκέλους της παλαιστινιακής Χαμάς, ήταν καταζητούμενος από το Ισραήλ λόγω της ανάμειξής του στην απαγωγή και στη δολοφονία δύο ισραηλινών στρατιωτών το 1989. Το Ισραήλ τον κατηγορεί επίσης ότι οργάνωνε τη λαθραία εισαγωγή όπλων στη Λωρίδα της Γάζας και ότι ταξίδεψε στο Ντουμπάι για να προμηθευτεί όπλα για τη Χαμάς.
«Οι ύποπτοι, δέκα άντρες και μία γυναίκα, ενήργησαν ως επαγγελματίες δολοφόνοι και πιθανότατα στάλθηκαν στη χώρα με πλαστά διαβατήρια από κάποια ξένη δύναμη» ανακοίνωσαν οι Αρχές, υπονοώντας σαφώς το Ισραήλ. Εδωσαν επίσης στη δημοσιότητα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του ξενοδοχείου που παρουσιάζει τους 11 να μπαίνουν από την κύρια είσοδο και να κατευθύνονται προς το δωμάτιο του Μαμπχούχ. Μερικοί από αυτούς φαίνεται να φορούν περούκες και ψεύτικα γένια.
O ι εκτελεστές ακολούθησαν το θύμα από τη Συρία, όπου ζει από το 1989, ως το Ντουμπάι. Εκεί διασπάστηκαν σε διαφορετικά ξενοδοχεία για να μην κινήσουν υποψίες. Σε μερικές περιπτώσεις μπήκαν μαζί του στο ασανσέρ για να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του δωματίου του. Αργότερα έκλεισαν το απέναντι δωμάτιο. Οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του Παλαιστινίου παραμένουν ασαφείς. Πιστεύεται ότι πέθανε από ασφυξία ή ηλεκτροπληξία. Αμέσως μετά τη δολοφονία οι 11 έφυγαν αεροπορικώς με κατεύθυνση την Ευρώπη και την Ασία.

Η Χαμάς προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντίποινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου