counter

free counters

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Σαμαράς: «Πάρτε μέτρα τόνωσης».


Για αναξιοπιστία και αναβλητικότητα κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ο Αντώνης Σαμαράς. Tον προέτρεψε μάλιστα να πάρει μέτρα για τόνωση της αγοράς.
Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε σε δηλώσεις του μετά την συνέντευξη Τύπου του κ. Γιώργου Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τα μέτρα για την οικονομία και την ευρωπαική στήριξη της Ελλάδας.
Ο κ. Σαμαράς θεωρεί θετικό ότι η ευρωπαϊκή στήριξη θωρακίζει τα ελληνικά ομόλογα από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Πέραν τούτου όμως ασκεί κριτική λέγοντας ότι «καλά θα κάνει ο κ. Παπανδρέου να μη βγάζει εκτός ευθυνών, τόσο το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη δική του πρωτοφανή αναβλητικότητα επί τέσσερις μήνες». Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είναι ο καταλληλότερος να μιλάει για «αξιοπιστία» και υπευθυνότητα. «Ήταν ανεύθυνη η «καταστροφική» αντιπολίτευση που άσκησε το κόμμα του. Κι ήταν αναξιόπιστη η προεκλογική του δημαγωγία όταν διακήρυσσε ότι «λεφτά υπάρχουν» κι έταζε στους πάντες τα πάντα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως άσκησε κριτική και για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση λέγοντας ότι αφού καθυστέρησε, τώρα παίρνει μέτρα μόνο για την περιστολή του ελλείμματος και όχι για την τόνωση της αγοράς και δεν δίνει τις απαραίτητες «ανάσες» στήριξης της οικονομίας. Εκτιμά δε ότι χωρίς μέτρα τόνωσης η ύφεση που θα προκύψει θα είναι πολύ βαθιά και τα ελλείμματα δεν θα μειωθούν. «Το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση είναι: Πάρτε μέτρα τόνωσης, τώρα» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι «να κόψουμε τις σπατάλες. Όχι να κόψουμε από τις ζωτικές ανάγκες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση φάνηκε, αρχικά τουλάχιστον, να μην κάνει αυτή τη διάκριση. Να ισοπεδώνει τα πάντα και να κόβει από παντού». Παράλληλα προειδοποίησε ότι «σε μια «Προκρούστεια» περιστολή δαπανών δεν μπορούμε να συναινέσουμε.
Διότι δεν περιστέλλει σπατάλες. Ακρωτηριάζει την Οικονομία και τις ζωτικές λειτουργίες της». Τέλος ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική σε ένα ακόμη σημείο των δηλώσεων του πρωθυπουργού: «Η ευκολία με την οποία ο Πρωθυπουργός - λόγω επιτήρησης - ισχυρίζεται ότι «μας αφαιρείται ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας», δημιουργεί βαθύτατο προβληματισμό. Προφανώς, δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα και τις συνέπειες των λόγων του…».
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου