counter

free counters

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ



Όταν η ευημερούσα μουσουλμανική μειονότητα εμφανίζεται ως καταπιεζόμενη που …φτύνει αίμα.Και κανείς σκεπτόμενος πολίτης δεν αντιδρά στα απύθμενου θράσους προκλητικά και ψευδή δημοσιεύματα για να προστατεύσει αυτό που βιώνουμε, την ειρηνική και φιλική συμπόρευση χριστιανών και μουσουλμάνων.Θα αφήνουμε το κάθε προπαγανδιστικό έντυπο να δημιουργεί από το πουθενά προβλήματα και να διαχέει πράγματα που δεν ισχύουν μόνο και μόνο για να τροφοδοτεί την ατζέντα της Τουρκίας με επιχειρήματα εν όψει του νέου ελληνοτουρκικού διαλόγου περί αμοιβαιότητας;

Με απύθμενο θράσος γράφει στον γνωστό Τούρκο δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ ο αρθρογράφος της τοπικής τουρκόφωνης εφημερίδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» στο φύλλο της 27-12-2009 επί λέξει «…μην ξεχνάς ότι στην Δυτική Θράκη υπάρχει μια μειονότητα που φτύνει αίμα εδώ και χρόνια. Αυτή η μειονότητα είναι τουρκική μειονότητα και εσύ δεν έχεις κάνει ούτε είδηση για αυτήν. Ενώ κάνετε είδηση ακόμα και την κλανιά του Πατριάρχη...»
Το κείμενο πραγματικά πρέπει να τα διαβάσουν όλοι οι Κομοτηναίοι για να δουν με πιο τρόπο εφημερίδες που παραμένουν στο απυρόβλητο των αρχών, λιβελογραφούν γνωρίζοντας ότι κανείς ποτέ δεν θα τους ενοχλήσει να λογοδοτήσουν σε κάποια δικαστική αίθουσα κι αν αυτό συμβεί θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη της μεγάλης πύλης, ότι οι γνωστοί υπερασπιστές των δικαίων είναι αυτοί που θέλουν να ερεθίζουν τα πράγματα και τις καταστάσεις απλά για να οδηγήσουν σε μια εκτράχυνση τις σχέσεις και να φαίνονται δικαιωμένοι. Δεν θα τους δώσουμε αυτή την χαρά, αλλά και δεν θα αφήσουμε να πλήττεται με τέτοιες αναφορές το ήπιο και υποδειγματικό κλίμα στην Θράκη επειδή οι γνωστοί κονδυλοφόροι επιμένουν να δημιουργούν ζιζάνια και εντάσεις που τους θρέφουν. Το δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας παρουσιάζεται σε απόλυτη μετάφραση για να το αξιολογήσουν οι αναγνώστες μας, αλλά και να δουν ένα μάθημα εθνικισμού υπέρ της Τουρκίας που δίνουν στον Μεχμέτ Αλή Μπιράντ όταν τους ενόχλησε το άρθρο του υπέρ του οικουμενικού πατριάρχη.


Εφημερίδα “Μπιρλίκ”

27.12.2009

Οι Tούρκοι της δυτικής Θράκης δεν έχουν και δεν θα έχουν ανάγκη ποτέ τύπους σαν τον Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, διότι έχουμε μεγάλη διαφορά απόψεων μεταξύ μας…
Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, εμείς δεν μείναμε με την θέληση μας στην Δυτική Θράκη, εσείς μας αφήσατε, συνεπώς εσείς πρέπει να σκέφτεστε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, όμως από την στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται σαν εσένα, είναι κρίμα και για την Τουρκία και για εμάς.
Εσύ αν ήξερες τι σημαίνει αγάπη για την πατρίδα, για τα εδάφη, τότε δεν θα δικαίωνες τον Πατριάρχη. Ναι, ο Πατριάρχης έχει δίκαιο και εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουμε άδικο; Γράφεις ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους στην Ευρώπη, είναι πιο εύκολο για εκείνους. Όμως το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την απόφαση παρόλο που το ΕΔΑΔ δικαίωσε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Σχετικά με αυτό το θέμα δεν είδαμε ούτε να μιλάς, ούτε να γράφεις κάτι για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είναι εύκολο να κάνεις δημοσιογραφία από εκεί που κάθεσαι μόνο και μόνο για τηλεθέαση κ. Μπιράντ. Είναι εύκολο και να γυρνάς από κανάλι σε κανάλι με μεταγραφές και να κάνεις ότι σου λέει το αφεντικό. Όμως έλα στην θέση μας και τότε κάνε δημοσιογραφία να δούμε. Σε έπιασαν ποτέ από το χέρι δύο Έλληνες για να σου πουν «πρόσεχε τις κινήσεις σου»; Τηλεφωνούν στο σπίτι σου για να σε βρίσουν; Σε εμπόδισαν στον δρόμο σου, ενώ γυρνούσες από την Θεσσαλονίκη; Φτάνουν αυτά κ. μεγάλε δημοσιογράφε; Η να πω κι’ άλλα;
Ναι, ο Πατριάρχης μπορεί να έχει δίκαιο αλλά μην ξεχνάς ότι στην Δυτική Θράκη υπάρχει μια μειονότητα που φτύνει αίμα εδώ και χρόνια. Αυτή η μειονότητα είναι Τουρκική μειονότητα και εσύ δεν έχεις κάνει ούτε είδηση για αυτήν. Ενώ κάνετε είδηση ακόμα και την κλανιά του Πατριάρχη.
Βέβαια εσύ και εκείνοι που σκέφτονται για εσένα δεν πρόκειται να κάνουν καλό σε αυτή την χώρα, ούτε και στον Τουρκισμό. Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αν σκεφτόμασταν σαν εσένα και σαν εκείνους που σκέφτονται παρόμοια με εσένα, θα είχαμε καταστραφεί πριν πολύ καιρό. Εσείς αγκαλιάσατε σφιχτά εκείνη την Τουρκία, μην τρώγεστε μεταξύ σας, οι χώρες του εξωτερικού δεν μπορούν να καταστρέψουν και να διχοτομήσουν εκείνη την ωραία και μεγάλη Τουρκία, όμως εσείς εν ονόματι της Δημοκρατίας δουλεύετε πυρετωδώς για να την καταστρέψετε από μέσα. Η Δημοκρατία δεν εξασφαλίζει με το να κακολογείς σε κάθε είδηση την χώρα σου. Δεν συμβαίνουν ωραία πράγματα καθόλου μέσα σε αυτή την χώρα που να μην τα δείχνετε και να μην τα γράφετε; Όπου υπάρχει κάτι αρνητικό, τρέχετε να το κάνετε είδηση, πρέπει να ντρέπεστε. Ενώ εμείς δεν ντρεπόμαστε διότι από την ημέρα που μας άφησαν εδώ οι πρόγονοι μας, ζούμε όχι για να διαιρέσουμε αυτά τα εδάφη, ούτε για να προδώσουμε την χώρα την οποία ζούμε, αλλά επειδή σεβόμαστε τους νόμους. Εμείς αγαπάμε την χώρα μας και από ότι βλέπω την αγαπάμε πιο πολύ και από εσάς την μητέρα πατρίδα μας.
Ελάτε, ελάτε και στην Δυτική Θράκη, δείτε την κατάσταση μας και μετά γράψτε αυτά που γράφετε. Όμως εσείς μόνον γράφετε, δεν είναι σαφές το τι γράφετε, εσείς ψάχνετε για ενόχους, ενώ είναι φανερό το τι κάνουν και ποιόν κατηγορείτε, αυτό είναι και το θλιβερό κομμάτι της κατάσταση. Πρέπει να πω πως πρέπει να ντρέπεστε επειδή γράψατε ένα τέτοιο άρθρο. Εσύ μην κοιτάς εμένα, μπορεί να είμαι ιδιοκτήτης μιας μικρής εφημερίδας όμως εγώ δεν γράφω σαν εσένα αλλά γράφω με την καρδιά μου τις αλήθειες. Δεν σκέπτομαι καθόλου την μεταγραφή. Εδώ είναι η διαφορά που έχουμε ανάμεσα μας. Η διαφορά δεν είναι στην τιμή, αλλά στην αγάπη που έχουμε για την πατρίδα.
Αγαπητοί αναγνώστες, έγραψα αυτό το άρθρο μετά το άρθρο του Μπιράντ που βρίσκεται παρακάτω. Εγώ έγραψα όσα ήθελα να πω, μακάρι να τον έβλεπα και να τα έλεγα στον ίδιο».
Πλειοδοσία αγάπης στην Τουρκία ως μητέρα πατρίδα εκφράζεται και με πλείστα άλλα κείμενα που μάλλον πρέπει να τα καταχωρούμε για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

Μελαχροινή Μαρτίδου

ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤHNHΣ

ΠΗΓΗ : ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου