counter

free counters

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία προκαλούν πτώση στα χρηματιστήρια παγκοσμίως .

Η συνεδρίαση  του αμερικανικού Χρηματιστηρίου ,που αναμένεται να είναι, μια από τις πιο δύσκολες εδώ και μήνες, καθώς η καθοδική τάση που εμφανίστηκε την Πέμπτη ενδέχεται να επιδεινωθεί σήμερα. Την Πέμπτη ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 10.002,26 μονάδες το χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Νοεμβρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε παροδικά και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10.000 μονάδων.

Ο Peter Cardolli στέλεχος μεγάλης εταιρείας οικονομικών συμβούλων εξέφρασε τις ανησυχίες του πως τα χρέη της Ευρώπης να προκαλέσουν ακόμη μια ανήσυχη συνεδρία για την Παρασκευή. «Σήμερα η αγορά είναι τραυματισμένη από τα ελλείμματα που έχουν δημιουργηθεί σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία. Το κόστος για την κάλυψη των χρεών αυτών έχει ανέλθει σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά. Η πίεση για υποχώρηση των δεικτών έχει επηρεάσει και το Ασιατικό περιβάλλον.
Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 2,9% ενώ ο Hang Seng στο Hong Kong κινήθηκε πιο κάτω στο -3,3%. Το ίδιο συμβαίνει και στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς στο μέσο της συνεδρίας ο FT-100 στο Λονδίνο υποχωρούσε κατά 1,5%, στο Παρίσι οπ CAC-40 κατά 2,2% και ο DAX στην Φρανκφούρτη κατά 1,2%.
Τμήμα ειδήσεων defencenent.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου