counter

free counters

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ομπάμα: «Θα κατασκευαστεί η πρώτη πυρηνική μονάδα στις ΗΠΑ»


Ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι με οκτώ δισ. δολ. δάνειο από κρατική εγγύηση θα κατασκευαστεί στις ΗΠΑ η πρώτη πυρηνική μονάδα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε, σήμερα, Τρίτη, ότι θα διατεθούν 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια ως κρατική επιδότηση για την κατασκευή της πρώτης πυρηνικής μονάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ύστερα από ένα χρονικό διάλειμμα σχεδόν τριάντα ετών.
Ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ότι θα πρόκειται κατ’ ουσίαν για μία σειρά από δάνεια, τα οποία όμως θα τελούν υπό την εγγύηση του δημοσίου. Διέρρευσε ότι και ιδιωτικά κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή αυτής της πυρηνικής μονάδας, στην πολιτεία της Γεωργίας.
Αυτή η δήλωση του προέδρου Ομπάμα καταγράφηκε στο πλαίσιο περιοδείας που κάνει στην πόλη Λάνχαμ της πολιτείας του Μέρυλαντ, το οποίο δεν απέχει πολύ από την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον. Αυτή η δήλωση «συνοδεύτηκε» από την προεδρική επισήμανση ότι, «έχω βρει κάποια κοινά σημεία δικά μας (των Δημοκρατικών), με τις απόψεις, που έχουν οι Ρερπουμπλικάνοι για το κλίμα».
Κατά τους αναλυτές, ο πρόεδρος Ομπάμα εκτιμά ότι, το κλίμα θα βελτιωθεί με την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, τάσσεται δε υπέρ της «απεξάρτησης των ΗΠΑ από το ακριβό εισαγόμενο πετρέλαιο», μέσω της δημιουργίας μιάς νέας σύγχρονης πυρηνικής μονάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου