counter

free counters

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Στήριξη Ζακ Λανγκ στην Ελλάδα.


Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μιτεράν ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να δείξουν πραγματική αλληλεγγύη στην Ελλάδα.
«Καλώ τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, να δείξουν μία πραγματική αλληλεγγύη και να υποστηρίξουν την Ελλάδα». Με δήλωση του, ο Γάλλος σοσιαλιστής Ζακ Λάγκ, πρώην υπουργός του Φρανσουά Μιτεράν και φιλέλληνας, θέλησε να προσθέσει και τη δική του φωνή στο γενικότερο αίτημα των ημερών, από Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι «είναι συμφέρον της Ευρώπης να υποστηριχθεί η Ελλάδα».
Αναφερόμενος στην άτυπη σημερινή Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ, ο κ. Λαγκ πρόσθεσε :
«Οι Ευρωπαίοι έχουν μία μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν πιο είναι το βαθύτερο νόημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από αγάπη για την Ελλάδα, από σεβασμό για τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και για την ίδια την Ευρώπη πρέπει να αντιδράσουμε.
Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει ότι σε δύσκολες στιγμές είναι ικανή να αποκρούσει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων».
Ο Γάλλος πολιτικός δικαιολογεί την προτεραιότητα που, κατά τη γνώμη του, πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα, σε σύγκριση με την Πορτογαλία και την Ισπανία, λέγοντας ότι η Ελλάδα «αποτελεί μία ειδική περίπτωση» για δύο λόγους :
«Πρώτα απ' όλα είναι μία χώρα που κληρονόμησε μία καταστροφική κατάσταση την οποία δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση και κατά δεύτερο, έχει ήδη δεχθεί σφοδρές επιθέσεις από τους κερδοσκόπους».
Εκφράζοντας τη συμπαράστασή του προς τον ελληνικό λαό, αναγνώρισε ότι «περνάει μία σκληρή δοκιμασία», ο ίδιος όμως πιστεύει ότι «είναι ένας λαός ικανός να αποδείξει ότι έχει ένα υψηλό πνεύμα υπευθυνότητας».
«Ο ελληνικός λαός», είπε, «ξέρει ότι πρέπει να παρθούν σκληρά μέτρα που όμως είναι απαραίτητα για να ξεπερασθεί η κρίση και να επιτευχθεί η ανάκαμψη».
Μιλώντας για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου, τον οποίο γνωρίζει προσωπικά, όπως μας είπε, υπογράμμισε ότι πρόκειται για έναν «έντιμο πολιτικό που απέδειξε ότι έχει κουράγιο και θάρρος και γι αυτό αξίζει την εκτίμηση, τον σεβασμό και την υποστήριξη «.
Ο Ζακ Λάγκ κατέληξε λέγοντας ότι είναι «ευτύχημα για την Ελλάδα που έχει σήμερα στο τιμόνι μία έντιμη και με γερές βάσεις ομάδα πολιτικών».
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου