counter

free counters

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ικανοποίηση στην Κύπρο από το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για περισσότερα θετικά σημεία για την Κύπρο.
Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα για την άμεση υλοποίηση των «κυπρογενών της υποχρεώσεων» αποτελεί το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που εγκρίθηκε χθες σχετικά με την έκθεση προόδου της Τουρκίας για το 2009, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Το ψήφισμα αποτελεί ακόμη ένα τεκμήριο ότι η Τουρκία «κάθε άλλο παρά είναι αποενοχοποιημένη και ότι δήθεν βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό», επεσήμανε ο κ. Στεφάνου.
Είπε ακόμη ότι το ψήφισμα αποτελεί ένα ακόμη πολιτικό εργαλείο στον αγώνα για επίτευξη λύσης, που να τερματίζει την κατοχή και να επανενώνει την Κύπρο και το λαό της.
Τα πολιτικά μηνύματα του ψηφίσματος αποτελούν συνέχεια των ξεκάθαρων πολιτικών μηνυμάτων, που απεστάλησαν στην Τουρκία με τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο Δεκέμβριο, κατέληξε ο Κύπριος εκπρόσωπος.
Ο Κύπριος ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού, ανέφερε ότι στο ψήφισμα υπάρχουν κάποια σημεία, «τα οποία θα μπορούσαν να είχαν διατυπωθεί διαφορετικά, γιατί δεν είναι τελείως ακριβή, όμως τα θετικά είναι πολύ περισσότερα».
Ειδικότερα, σημειώνεται ως αρνητικό στοιχείο ότι το ψήφισμα τάσσεται υπέρ του ανοίγματος του κεφαλαίου «Ενέργεια» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου