counter

free counters

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Αξιωματούχοι του Κογκρέσου στα Σκόπια με χορηγό τη Turkish Coalition of America



Δεκαοχτώ αξιωματούχοι του Κογκρέσου με έξοδα πληρωμένα από τον Τουρκικό Συνασπισμό της Αμερικής (Turkish Coalition of America) επισκέφτηκαν το κράτος των Σκοπίων αυτήν την εβδομάδα. Οργανωτής ήταν η ακραία εθνικιστική οργάνωση Ενωμένη Σλαβο(μακεδονική) Διασπορά που έχει έδρα στην Ουάσιγκτον. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν διάφορα μέρη και συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Τουρκικής Πρεσβείας στα Σκόπια ενώ έγιναν δεκτοί από τον ακροδεξιό προεδρο Ιβάνοφ. Οι στενές Τουρκοσκοπιανές σχέσεις συνεχίζονται εκτός συνόρων, με τις ομογενειακές οργανώσεις των δύο χωρών στις ΗΠΑ να προσπαθούν να επιρρεάσουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Μία από αυτές είναι και το ταξιδάκι των 18 Αμερικανών στα Σκόπια.

Όπως είναι γνωστό από το 2009 ο Τουρκικός Συνασπισμός Αμερικής (TCA), “πολιτιστικός” σύλλογος Τουρκο-αμερικανών ανακοίνωσε πρόγραμμα υποτροφιών για Σκοπιανούς,για σπουδές στην Τουρκία. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η «διεύρυνση των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών»,ενώ ο πρόεδρος της Ενωμένης (Σλαβο)μακεδονικής Διασποράς (UMD), Μετόντια Κόλοσκι (χαρακτηριστικό παράδειγμα Σλαβομακεδονισμού), δήλωνε υπερήφανος που ο Κεμάλ Ατατούρκ «γεννήθηκε και σπούδασε στη Μακεδονία».

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η συνεργασία UMD και TCA διευρύνθηκε καθώς η δεύτερη ανακοίνωσε «ιστορική συμφωνία δωρεάς» στην πρώτη, ύψους 150,000 ευρώ. Έτσι η UMD προσέλαβε αμέσως και εκτελεστικό διευθυντή πλήρους απασχόλησης. «Οι δύο κοινότητες συνεργάζονται ώστε η φωνή τους να ακούγεται διεθνώς σε ζητήματα ,όπως η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Βαλκάνια»,δήλωσαν οι ηγέτες των δύο οργανώσεων.

Τα περίφημα «ανθρώπινα δικαιώματα» φαίνεται ότι έχουν επιλογή μεταφοράς «τεχνογνωσίας πιέσων» που έχει αποκτήσει η Άγκυρα με την «τούρκικη» μειονότητα στη Δ.Θράκη, προς τους «Αιγαιάτες Μακεδόνες». Απόδειξη η κοινή παρέμβαση των δύο πλευρών στην πρόσφατη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Βαρσοβία ,όπου στόχος τους ήταν οι «παραβιάσεις από την Ελληνική πλευρά». Αλλά και τα πλακάτ που ύψωσαν τούρκοι διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον με το σύνθημα «Ελληνικός στρατός κατέχει τη Μακεδονία» αλλά και αντίστοιχα οι Σλαβομακεδονιστές του Κολόσκι με θέμα την Κύπρο .

Στην ηγεσία της τουρκικής ομογενειακής οργάνωσης δεν βρίσκονται τυχαία άτομα. Πρόεδρος της είναι ο Τζέι Λίνκολν Μακάρντι,ο οποίος είχε χρηματίσει ακόλουθος στο αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης από το 1980 έως το 1984. Τη θέση του νομικού συμβούλου κατέχει ο Ντέιβιντ Σάλζμαν,δικηγόρος της τουρκικής πρεσβείας στις ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της συνέλευσης των τουρκικών αμερικανικών ενώσεων (ΑΤΑΑ). Όσο για τη μεδοθολογία που χρησιμοποιούν Τούρκοι και Σκοπιανοί για την προώθηση των στόχων τους; Η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη υπενθύμισε ότι Άγκυρα και Σκόπια χρησιμοποιούν την ίδια εταιρία “λόμπινγκ”, την Hill and Knowlton που δουλεύει υπό την επίβλεψη του διαβόητου H. Kissinger.

Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι τα τουρκικά λόμπυ επηρεάζουν πλέον αρνητικά την οποιαδήποτε προσπάθεια εξωτερικής πολιτικής από πλευράς της Ελλάδας. Και δεν είναι μόνο το θέμα των Σκοπίων αλλά και το ζήτημα της Αλβανίας (Ναυτική βάση, ακύρωση συμφωνίας, άνοιγμα τζαμιών με τούρκικη χρηματοδότηση κλπ).

Οι Τούρκοι κάνουν την δουλειά τους.

Εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου