counter

free counters

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ & ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ: ΤΥΧΑΙΟ;

Περιμέναμε οι θνητοί να ακούσουμε τα ρεπορτάζ από την εξέγερση των μουσουλμάνων το βράδυ της Παρασκευής, λόγω βανδαλισμών στο νεκροταφείο τους.

Ως γνωστόν, η Αμαλία Γαρυφαλλίδου της ΕΡΑ Κομοτηνής ήταν η μόνη ραδιοφωνική ρεπόρτερ που ήταν εκεί ξημερώματα του Σαββάτου και κατέγραψε πλούσιο ηχητικό υλικό από πολύ νωρίς. Αν παίρνει υπερωρίες για την εργασία της αυτή δε γνωρίζουμε, αφού με τόσα μπόνους που έδινε τόσα χρόνια η ΕΡΤ σε ημέτερους, δεν θα έχει μείνει φράγκο για νόμιμες αμοιβές συνεργατών!

Μάλιστα ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Κομοτηνής ξέρει να προσεγγίζει τα γεγονότα, πάντα δίκαιη και ενήμερη για όλα εγγυάται πως οι πολίτες από την εκπομπή της ενημερώνονται σωστά και σφαιρικά. Ούτε καν το προξενείο έχει παράπονα από την ίδια!

Και περιμένουμε…

Πάει 5 το απόγευμα και ξεκινάει το δελτίο ειδήσεων με την Μαρία Νικολάου. Ευτυχώς διαρκεί όσο πρέπει και δεν έχουμε καμία καθυστέρηση. Ούτως η άλλως, από τότε που ξεκίνησε η απίστευτη νεοδημοκρατοπασοκική δίωξη προς την δημοσιογράφο της ΕΡΑ Κομοτηνής (ο φόβος προς την ελεύθερη δημοσιογραφία δεν έχει χρώμα) η απογευματινή εκπομπή της είναι κουτσουρεμένη και διαρκεί περίπου 35 λεπτά, από τις 17,25 ως τις 18,00 περίπου ενώ άλλες εκπομπές του σταθμού διαρκούν ως και 2 ώρες ή και περισσότερο. Προφανώς το τοπικό ΠΑΣΟΚ και η διοίκηση της ΕΡΑ Κομοτηνής έτσι ερμηνεύουν τις εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου περί διαφάνειας και αξιοκρατίας στο Δημόσιο Τομέα.

Ξεκινά καπάκι το δελτίο ειδήσεων στην τουρκική με τον Σαμή Καραμπουγιούκογλου. 5 λεπτά, 10 λεπτά, 15 λεπτά… Μόνο το πλήρες βιογραφικό του Χέοπα του 12ου δεν ανέφερε! Εβαλε αθλητικά, έβαλε σάλτσα, μουστάρδα, απ΄ όλα! Απίστευτος ο Σαμή Καραμπουγιούκογλου…

Πάει 17,30 περίπου και εμπεδώσαμε όλα τα νέα ΚΑΙ στην τουρκική. “Επιτέλους” λέμε, καιρός να ακούσουμε και μία εκπομπή να ενημερωθούμε. Ελα όμως που ορισμένοι εκεί μέσα είχαν άλλη γνώμη κι έτσι ενώ ποτέ δεν συμβαίνει αυτό, πριν να ξεκινήσει η εκπομπή …πέφτουν διαφημίσεις! (από το διάστημα;)

Να μη τα πολυλογούμε, μετά τις διαφημίσεις βάλανε κι ένα …τραγούδι (για να το γιορτάσουν;) και εν τέλει, κάποιοι εδέησαν να αφήσουν την γνωστή στο πανελλήνιο δημοσιογράφο να κάνει τη δουλειά της γύρω στις …17,37!

Τι ήθελε να παρουσιάσει η δημοσιογράφος και έτυχε να συμβούν όλα αυτά; Η μήπως δεν έτυχε …αλλά πέτυχε;

Απλά, πέρα από το όλο ρεπορτάζ είχε και αποκλειστική συνέντευξη με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Μουσουλμάνων του Πος Πος (που αντιστέκεται στις ρατσιστικές προπαγάνδες του προξενείου που τους θέλει όλους Τούρκους!) και είπε το αυτονόητο, πως δηλαδή κάποιοι πιάστηκαν κορόιδα και έτρεξαν να ζητήσουν “προστασία” από τον Τούρκο πρόξενο και πως καμία αρμοδιότητα δεν έχει αυτός ούτε είναι …προστάτης των μουσουλμάνων της Θράκης!

Κατά περίεργη σύμπτωση, τα ίδια περίπου είπε και ο ίδιος ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς εκείνο το βράδυ, όπως και καταγράφηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ελληνόφωνους και τουρκόφωνους δημοσιογράφους. Πως για όσα συμβαίνουν στη Θράκη δεν είναι αρμόδιος ο ίδιος αλλά ο δήμαρχος, ο νομάρχης και η αστυνομία!

Ολως τυχαίως όμως το ρεπορτάζ αυτό κουτσουρεύτηκε για τα καλά για χάρη των διαφημίσεων και των απίστευτης διάρκειας (μέχρι και …αθλητικά συμπεριλάμβαναν!) ειδήσεων του Σαμή Καραμπουγιούκογλου στην τουρκική!

Τώρα να έγινε αυτό τυχαία, τη στιγμή που ΚΑΝΕΙΣ ραδιοφωνικός ρεπόρτερ δεν ήταν στα γεγονότα τα ξημερώματα της Παρασκευής προς Σάββατο (εκτός από τους τουρκόφωνους που ορισμένοι τα παρουσιάζουν όπως θέλουν) και ενώ έτυχε να έχει ολοκληρωμένο ρεπορτάζ με όλα τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα μόνο η γνωστή ρεπόρτερ της ΕΡΑ Κομοτηνής;

Μήπως ενοχλούσε η δήλωση του προέδρου των Ελλήνων Μουσουλμάνων πως όσοι έτρεξαν να ζητήσουν “προστασία” από τον Τούρκο πρόξενο είναι …πρόβατα; Μήπως ενόχλησε που και ο ίδιος ο Τούρκος πρόξενος ήταν υπέρ της κοινής λογικής και της νομιμότητας και στην ουσία είπε στους παρευρισκόμενους να ..πάνε στο καλό και να ειδοποιούν για τέτοια θέματα την Αστυνομία;

Τι γίνεται επιτέλους εκεί στην ΕΡΑ Κομοτηνής;

Για βολέματα ξέραμε, για πολιτικές διώξεις αντιφρονούντων δημοσιογράφων ακούγαμε και ακούμε διάφορα, για το χαμό που γίνεται έχουμε ίδια γνώση… Ομως μήπως τυχόν η υπηρεσία ιδιωτικοποιήθηκε ξαφνικά και την πήρε κάποιος εξ ανατολών επενδυτής και δε το μάθαμε;

Αν ο Τούρκος πρόξενος άρχισε τις γνωστές παπαράντζες του παρελθόντος και σήκωνε κανένα μπαϊράκι παριστάνοντας τον …άρχοντα της Θράκης, θα έπαιζε το ρεπορτάζ ή όχι; Τώρα που ο πρόξενος έπραξε και είπε τα αυτονόητα και τα νόμιμα, γιατί δεν έπαιξε;

Προς το παρόν η δημοσιογράφος υποσχέθηκε πως ολόκληρο το ρεπορτάζ θα παίξει αύριο Τρίτη 17 Αυγούστου και ίσως τότε πληροφορηθούμε τι ειπώθηκε. Θεού θέλοντος βέβαια και ΕΡΑ Κομοτηνής επιτρέποντος και αν κι εφόσον η εκπομπή της δεν “εξαφανιστεί” ξαφνικά και μυστηριωδώς από τον αέρα, όπως συνέβη στο παρελθόν…

Δείτε επίσης:

http://rodopinews.gr/?p=10490

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου