counter

free counters

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Στην Αθήνα με αντιδράσεις ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από αύριο Δευτέρα και για δύο ημέρες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ισραήλ στο τέλος Ιουλίου. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα και στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να τεθούν οι διμερείς σχέσεις, αλλά και η επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, μετά την επίθεση ισραηλινών κομάντος στον "Στολίσκο Ελευθερίας" τον Μάιο. Επίσης αναμένεται να συζητηθεί και η περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, καθώς και η επανέναρξη της κοινής άσκησης, που είχε διακοπεί μετά τα γεγονότα του Μαΐου.


Τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την επίσκεψη Νετανιάχου και κυρίως με την πιθανότητα στενότερης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Η επίσκεψη Νετανιάχου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ελλάδα με οργανώσεις και συλλογικότητες να ετοιμάζουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Για τις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στη χώρα μας και τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με ανακοίνωση του σχολιάζει μεταξύ άλλων:

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες καθώς, συνεχίζοντας τη πολιτική της ΝΔ, όχι μόνο στηρίζει πολιτικά αλλά αναπτύσσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ με κοινά γυμνάσια, συμφωνίες.".

Παράλληλα καλεί το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει στη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ και η ΕΕΔΥΕ αύριο, στις 7:30μμ, στο Πολεμικό Μουσείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Από την πλευρά του το γραφείο τύπου του Συνασπισμού σχολιάζει μεταξύ άλλων: "Δυστυχώς, η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης κινείται σε ολισθηρούς δρόμους. Κοιτάει στο παρελθόν και όχι στο μέλλον, σε μια περίοδο που οι διεθνείς ισορροπίες αλλάζουν, που σημειώνονται ή κυοφορούνται σημαντικές ανακατατάξεις και στην ευρύτερη περιοχή μας. Είναι λάθος η αντίληψη που θέλει την ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ αντίβαρο στην Τουρκία.".

Παράλληλα καλεί "τον πρωθυπουργό να μην επεκτείνει την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, αλλά αντιθέτως να προχωρήσει στην ακύρωσή της. Επίσης, πρέπει να τοποθετηθεί απερίφραστα υπέρ της εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό, να ζητήσει την άμεση άρση του αποκλεισμού της Γάζας και τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών. Να ταχθεί ενεργά υπέρ μιας αποπυρηνικοποιημένης Μέσης Ανατολής.".



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου