counter

free counters

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Φεύγω αν χάσω στις εκλογές λέει ο Ερντογάν








Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεσμεύθηκε ότι θα εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματός του, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης - ΑΚΡ, εάν δεν κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένο να λάβουν χώρα το καλοκαίρι του 2011.

"Εάν το κόμμα μου καταλάβει τη δεύτερη θέση στις εκλογές του 2011, πράγμα μη αναμενόμενο, θα αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου διότι θα έχω την ευθύνη για την τύχη της κυβερνώσας παράταξης", δήλωσε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη του, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η υποψηφιότητα του στις εκλογές του 2011 θα είναι η τελευταία, διευκρινίζοντας ότι με την ολοκλήρωση της θητείας του σκέφτεται να συνεχίσει μεν να συμμετέχει στην πολιτική ζωή της χώρας του, αναλαμβάνοντας, ωστόσο, τη διεύθυνση μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιοδεύει στην Τουρκία καλώντας τους ψηφοφόρους να εγκρίνουν την συνταγματική μεταρρύθμιση που προωθεί το κόμμα του στο δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου.

Η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση είναι αντίθετη με τη συνταγματική μεταρρύθμιση, κατηγορώντας το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ότι μέσω των συνταγματικών τροποποιήσεων επιδιώκει να πλήξει τη Δημοκρατία και να εξουδετερώσει τους κοσμικούς δικαστικούς θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου