counter

free counters

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δύο συλλήψεις εξαιτίας «ύποπτων» αντικειμένων



Aεροδρόμιο Άμστερνταμ


Δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Άμστερνταμ εξαιτίας των «ύποπτων αντικειμένων» που βρέθηκαν στις αποσκευές τους σε πτήση της «United Airlines».

Το «NBC News» μετέδωσε ότι ο ένας ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος, αλλά ο δεύτερος, από το Ντιτρόιτ, κίνησε τις υποψίες των αρχών γιατί τα μηχανήματα ανίχνευσης του αεροδρομίου εντόπισαν στις αποσκευές του ρολόγια χειρός και κινητά τηλέφωνα, ενωμένα με κολλητική ταινία.

Το «ABC News» επικαλέστηκε αξιωματούχους που είπαν ότι ένα κινητό τηλέφωνο, κολλημένο σε ένα μπουκάλι, ένα κοπίδι και τρία μεγάλα μαχαίρια βρέθηκαν επίσης στις αποσκευές του και ότι ο ύποπτος μετέφερε 7.000 δολάρια.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα ύποπτα αντικείμενα εντοπίστηκαν μέσα στις αποσκευές δύο επιβατών που πέρασαν από τον έλεγχο του αεροδρομίου και επιβιβάστηκαν στην πτήση 908 της United από το αεροδρόμιο του Σικάγου, O' Hare, με προορισμό το Άμστερνταμ το βράδυ της Κυριακής.

«Τα αντικείμενα δεν κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνα από μόνα τους και καθώς μοιραζόμαστε πληροφορίες με τους διεθνείς εταίρους μας, οι ολλανδικές αρχές ενημερώθηκαν για τα ύποπτα αντικείμενα» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου και προσθέτει ότι το περιστατικό ερευνάται ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου