counter

free counters

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Αποστολή Τούρκων διπλωματών στις ΗΠΑ για "καθησυχασμό" και "διευκρινήσεις"



Αποστολή "καθησυχασμού" στέλνει η Άγκυρα στην Ουάσιγκτον προκειμένου να υπαρξουν "διευκρινήσεις" στους αξιμωατούχους των ΗΠΑ για την φιλοϊσλαμική-φιλοϊρανική και αντιισραηλινή πολιτική της κυβέρνησης του Ρ.Τ.Ερντογάν. Η αντιπροσωπεία των Τούρκων διπλωματών πρόκειται να έχει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους, για να διαλύσει τις ανησυχίες τους, ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τους Δυτικούς.

Η αποστολή, της οποίας θα ηγείται ο δεύτερος στην ιεραρχία του Υπουργείου Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρλίογλου, θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέλη του Κογκρέσου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, διευκρίνισε ένας διπλωμάτης.

Η τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταφέρει το μήνυμα, ότι οι θέσεις της Τουρκίας «δεν διαφέρουν τόσο απ' αυτές των ΗΠΑ (στα περιφερειακά ζητήματα), ότι οι δύο χώρες συμμερίζονται τους ίδιους στόχους, όμως μπορεί να διαφωνούν στον τρόπο με τον οποίο θα τους επιτύχουν. Όμως, αυτό δεν σημαίνει αλλαγή πορείας στην τουρκική εξωτερική πολιτική» δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ένας Τούρκος αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και η κατάσταση στο Ιράκ θα βρίσκονται στο μενού των συνομιλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου