counter

free counters

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

«Η Βενεζουέλα επιθυμεί ειρήνη με την Κολομβία», λέει ο Ούγκο Τσάβες




Συνάντηση με τον Κολομβιανό πρόεδρο, Χουάν Μανουέλ Σάντος, είχε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Η Βενεζουέλα επιθυμεί ειρήνη με την Κολομβία με οποιοδήποτε κόστος» δήλωσε ο Ούγκο Τσάβες.

«Κολομβία έρχομαι για να σου επαναβεβαιώσω την παντοτινή μου αγάπη» είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, φτάνοντας στην Σάντα Μάρτα, την παραλιακή πόλη της Κολομβίας.

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε την ειρήνη μεταξύ μας, όποιο και εάν είναι το κόστος. Ζήτω η Βενεζουέλα, ζήτω η Κολομβία, ζήτω η ειρήνη μεταξύ μας» δήλωσε.

Πιο συγκρατημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κολομβίας. «Επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο αδελφά έθνη» δήλωσε κατά την άφιξή του στην Σάντα Μάρτα.

«Είμαστε αισιόδοξοι και επιθυμούμε η συνάντηση να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Τσάβες, που έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές, είχε προσφέρει μία ανθοδέσμη στην Κολομβιανή υπουργό Εξωτερικών Μαρία Άνχελα Ολγίν, η οποία τον υποδέχθηκε.

Επίσης δεν παρέλειψε να ευχηθεί χρόνια πολλά στον Σάντος, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 59 του χρόνια.

Η Βενεζουέλα διέκοψε στις 22 Ιουλίου τις διπλωματικές της σχέσεις με την Κολομβία, όταν η τελευταία κατέθεσε στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών αποδεικτικά στοιχεία για την «παρουσία» στο έδαφος της Βενεζουέλας περίπου 1.500 αριστερών κολομβιανών ανταρτών της οργάνωσης FARC.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου