counter

free counters

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Εκεχειρία με τις τουρκικές δυνάμεις ανακοίνωσε το PKK

Κούρδοι μαχητές από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσαν εκεχειρία έναντι των τουρκικών δυνάμεων έως τις 20 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του PKK.
Μία διαρκής εκεχειρία είναι δυνατή αν η Τουρκία σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, απελευθερώσει κάπου 1.700 πολιτικούς κρατούμενους και αρχίσει μια ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος του PKK, Μποζάν Τεκίν, απο ορεινή τοποθεσία του Ιράκ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

«Το PKK ανακοινώνει μία υπό όρους εκεχειρία», δήλωσε ο Τεκίν, επικαλούμενος τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού ως το λόγο για αυτή την κίνηση.

Η ανακοίνωση γίνεται λίγες μέρες αφότου η Τουρκία δήλωσε πως φερόμενοι ως αντάρτες του PKK ανατίναξαν έναν αγωγό στη νοτιονατολική Τουρκία που μεταφέρει ιρακινό πετρέλαιο.

Ερωτηθείς εάν οι αντάρτες θέτουν στο στόχαστρό τους αγωγούς, ο Τεκίν είπε: «Ναι, οι στρατιώτες μας το έχουν κάνει αυτό. Είναι μέρος της αυτοάμυνάς μας. Το πετρέλαιο δεν συνδέεται μόνο με την οικονομία αλλά έχει γίνει ένα όπλο εναντίον μας», είπε, χωρίς να επεκταθεί.

Ο Τεκίν είπε επίσης: «Πιστεύουμε πως μία εκεχειρία αυτήν την ώρα μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για την προώθηση μιας πολιτικής και ειρηνικής λύσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου