counter

free counters

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Χεζμπολάχ: Αποδείξεις εμπλοκής του Ισραήλ στην δολοφονία Χαρίρι

Η σιϊτική λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι θα παραδώσει στις λιβανικές αρχές συγκεκριμένα στοιχεία που, σύμφωνα με αυτήν, εμπλέκουν το Ισραήλ στην δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι, δύο ημέρες μετά σχετικό αίτημα του Ειδικού Δικαστηρίου για το Λίβανο.
«Όλα αυτά που ζητούνται από τη δικαιοσύνη, θα δοθούν και είναι αυτά που θα άρουν την ευθύνη από μας» ανέφερε μιλώντας σε διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ο Μοχάμαντ Φνέιχ υπουργός για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, εκπρόσωπος του κινήματος της Χεζμπολάχ στην λιβανική κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Ωστόσο, η θέση μας δεν έχει αλλάξει: οι αποδείξεις είναι στα χέρια της λιβανικής κυβέρνησης αλλά αυτό δεν αλλάζει τη θέση μας για το Δικαστήριο: το Δικαστήριο αυτό δεν έχει καμία αξιοπιστία» πρόσθεσε ο κ. Φνέιχ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου ζήτησε εδώ και λίγες ημέρες από τη λιβανική κυβέρνηση να του επιδοθούν όλα τα στοιχεία που κατέχει η Χεζμπολάχ, σύμφωνα με δήλωση του ηγέτη της οργάνωσης Χασάν Νασράλα, τον οποίο προτρέπει το Δικαστήριο «να ασκήσει όλη την επιρροή του για να διευκολυνθεί η έρευνα για τη δολοφονία Χαρίρι».

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Αυγούστου ο κ. Νασράλα κατηγόρησε για πρώτη φορά επισήμως για εμπλοκή στη δολοφονία το Ισραήλ -με την παράλληλη προβολή και εικόνων που δείχνουν ισραηλινά αναγνωριστικά να βρίσκονται στην περιοχή που τον Φεβρουάριο του 2005 δολοφονήθηκε ο Ραφίκ Χαρίρι.

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν ληφθεί λίγο πριν την δολοφονία και είχαν κρατηθεί από τη Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου