counter

free counters

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ισραηλινή ανησυχία για τον νέο αρχηγό των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών


Την ανησυχία του εξέφρασε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ για το διορισμό του Χακάν Φιντάν στη θέση του επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, τον οποίο χαρακτήρισε «υποστηρικτή του Ιράν».

«Η Τουρκία είναι μια φίλη χώρα, ένας στρατηγικός σύμμαχος, αλλά ο διορισμός πριν από μερικές εβδομάδες, ενός νέου αρχηγού των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, ο οποίος υποστηρίζει το Ιράν, μάς ανησυχεί», τόνισε ο Μπαράκ σε ομιλία του στο Εργατικό Κόμμα, η οποία μεταδόθηκε από το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με τον Μπαράκ, υπάρχει κίνδυνος μετά το διορισμό αυτόν να επιτραπεί «στους Ιρανούς να έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες».

Ο Χακάν Φιντάν διορίστηκε επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ) στις 27 Μαΐου.

Ο 42χρονος Φιντάν ήταν επικεφαλής της τουρκικής Υπηρεσίας για τη Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΤΙΚΑ), διατέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών και ήταν αντιπρόσωπος της Τουρκίας στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η τελευταία του θέση τού επέτρεψε να επιβλέψει τις διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου