counter

free counters

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Στέλνει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στη Β. Κορέα




Νότια Κορέα

Ο Ερυθρός Σταυρός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε μήνυμα στη Βόρεια Κορέα προτείνοντας την αποστολή έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν το απομονωμένο αυτό κράτος.

«Η Βόρεια Κορέα έλαβε το μήνυμά μας σήμερα και αναμένουμε απάντηση», δήλωσε ο Λι Γουν-Χουάν, ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

Μεγάλες πλημμύρες κατέστρεψαν σπίτια, δρόμους, σιδηροδρομικές γραμμές και σοδειές το φετινό καλοκαίρι στη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις παραμένει άγνωστος.

Πλημμύρες έπληξαν επίσης την επαρχία Λιαονίνγκ της βορειοανατολικής Κίνας, κοντά στα βορειοκορεατικά σύνορα, όπου τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο παραμένει από τα τέλη Μαρτίου, όταν η Σεούλ κατηγόρησε την Πιονγκγιάνγκ πως τορπίλη της βύθισε νοτιοκορεατική κορβέτα προκαλώντας το θάνατο 46 ανδρών του νοτιοκορεατικού πολεμικού ναυτικού. Αργότερα ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ασκήσεων μαζί με τις ΗΠΑ, για να ενισχύσει τις δυνάμεις της και να θωρακίσει την «άμυνά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου