counter

free counters

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μυστική συνάντηση Αμπάς - Μπαράκ στο Αμάν

Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ συναντήθηκε μυστικά την Κυριακή με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στο Αμάν, μετά τη συνάντησή του την ίδια ημέρα με τον ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα, όπως αποκαλύπτουν σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κατοικία στην ιορδανική πρωτεύουσα και αποτελεί μέρος των προετοιμασιών για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που θα αναγγελθεί την Πέμπτη από την Ουάσινγκτον, διευκρινίζει το στρατιωτικό ραδιόφωνο.

Ο Μπαράκ και ο Αμπάς συζήτησαν τις κινήσεις καλής θέλησης που μπορεί να κάνει το Ισραήλ για τον πληθυσμό της Δυτικής Όχθης με την έναρξη των διαπραγματεύσεων, προσθέτει η ίδια πηγή.

Ο ισραηλινός υπουργός μετά την συνάντησή του με τον ιορδανό μονάρχη ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και επέστρεψε στο Αμάν για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπάς.

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο πριν την αναχώρηση του Νετανιάχου για τις ΗΠΑ.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον Μπαράκ πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους πρέπει να χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα ώστε να έχουν πιθανότητες επιτυχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου