counter

free counters

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Επεισόδιο στην τουρκική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ

Εξουδετερώθηκε από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της τουρκικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ ο άντρας που εισέβαλε στο κτίριο και με την απειλή ενός ψεύτικου πιστολιού κι ενός μαχαιριού προσπάθησε να κρατήσει όμηρο έναν διπλωμάτη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, πρόκειται για έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος ανέβηκε στον πρώτο όροφο της πρεσβείας και εισέβαλε μέσα στο κτίριο αφού έσπασε το τζάμι ενός παραθύρου.

Όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν του υπουργείου ο άνδρας έφερε μαζί του ένα μαχαίρι, ένα μπιτόνι και ένα πιστόλι, το οποίο αργότερα διαπιστώθηκε πως ήταν ψεύτικο. "Άρχισε να φωνάζει πως ζητάει πολιτικό άσυλο και επιχείρησε να κρατήσει ως όμηρο τον υποπρόξενο, προτού εξουδετερωθεί από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της πρεσβείας. Ο άνδρας ανακρίνεται επί τους παρόντος από τις υπηρεσίες μας", πρόσθεσε το τουρκικό υπουργείο.

Νωρίτερα, διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας πυροβολήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας της πρεσβείας και τραυματίστηκε ελαφρά.

Ωστόσο, το Γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο ανακοίνωση του εκπροσώπου της αστυνομίας, μετέδωσε ότι ο άνδρας έχασε την ζωή του αφού πυροβολήθηκε από άγνωστο άτομο.

Το πρακτορείο Ρόιτερ, ανέφερε ότι πρόκειται για τον Παλαιστίνιο Ναντίμ Ινγιάζ, κάτοικο Ραμάλας που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ο οποίος μόλις εισήλθε στη πρεσβεία έβγαλε τα ρούχα του και συνέλαβε ομήρους δύο υπαλλήλους της πρεσβείας. Στη συνέχεια επικαλούμενο ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσε ότι πυροβολήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές της αστυνομίας.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, το 2006 είχε εισέλθει στην βρετανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ απειλώντας να αυτοκτονήσει, με ένα πλαστικό πιστόλι εάν δεν του δινόταν πολιτικό άσυλο στην Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου