counter

free counters

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Παραδόθηκε καταζητούμενος για τη δολοφονία του ομογενή στη Χειμάρρα

Στις αστυνομικές αρχές του Αυλώνα παραδόθηκε ο καταζητούμενος που φέρεται ως ο οδηγός του αυτοκινήτου που τραυμάτισε θανάσιμα τον Έλληνα ομογενή στη Χειμάρρα την περασμένη εβδομάδα για εθνοτικούς λόγους.
Ο Ιλίρ Μούκα, καταζητούμενος για τη δολοφονία του Έλληνα ομογενή, κατοίκου Χειμάρρας, Αριστοτέλη Γκούμα παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές του Αυλώνα, όπως μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ, επικαλούμενο επίσημες αστυνομικές πηγές. Ο Ιλίρ Μούκα που φέρεται ως ο οδηγός του αυτοκινήτου που τραυμάτισε θανάσιμα τον Αριστοτέλη Γκούμα, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι παραδόθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που τού αποδίδονται σε σχέση με τη δολοφονία.

Την αναδιάταξη των αστυνομικών σωμάτων στη Χειμάρρα, με γνώμονα την αναλογική εκπροσώπηση της ελληνικής μειονότητας στις τάξεις της αστυνομίας, βάσει και των όσων ισχύουν από τις διεθνείς συνθήκες, ζήτησε ο επικεφαλής του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλε, με αφορμή τη δολοφονία του Έλληνα ομογενή, Αριστοτέλη Γκούμα, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «News 24», ο κ. Ντούλε ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- ότι οι Έλληνες μειονοτικοί υπάλληλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προβούν, σήμερα το πρωί σε στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα.

Όπως μετέδωσε, εξάλλου, το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ, ο κ. Ντούλε εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καταδίκη της εγκληματικής αυτής ενέργειας από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Για σοβαρό έγκλημα, για το οποίο η δικαιοσύνη θα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα, έκανε λόγο η βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας (αξιωματική αντιπολίτευση), Ερμονέλα Φέλαϊ, σχολιάζοντας τη δολοφονία του Έλληνα ομογενούς στη Χειμάρρα.

Η κ. Φέλαϊ απέδωσε το έγκλημα στο γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην Αλβανία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει όλη την επικράτεια και έχει παραδώσει τη χώρα στα χέρια των εγκληματιών.

Αντίδραση για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα υπήρξε και από το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, το κόμμα υπό τον Ιλίρ Μέτα, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «News 24», το κόμμα αυτό, μέσω του Γενικού Γραμματέα του, Λουάν Ράμα, έκανε λόγο για μια καταδικαστέα πράξη και κάλεσε τους κατοίκους της Χειμάρρας να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν με όλη την αυστηρότητα του νόμου.

Επίσης, ο Λουάν Ράμα κάλεσε την αστυνομία να ενημερώσει πλήρως και με ακρίβεια το κοινό για το περιστατικό και τα αίτια που το προκάλεσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου