counter

free counters

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Yeni Safak: Για «ισχυρή δυτική Θράκη» μιλούν υπουργοί του Ερντογάν


    Yeni Safak: Για «ισχυρή δυτική Θράκη» μιλούν υπουργοί του Ερντογάν
    Για δημιουργία «ισχυρής δυτικής Θράκης» έκανε λόγο επιχειρώντας ο Τούρκος Υπουργός Υγείας κ. Μουεζίνογλου όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ενώ σύμφωνα με τα tourkikanea o Tούρκος Υπουργός Συγκοινωνιών, Επικοινωνίας και Ναυτιλίας, κ.Γιλντιρίμ, μιλώντας για την ελληνική Θράκη είπε θρασύτατα ότι αυτά τα μέρη είναι δικά μας...
    Όλα αυτά -και άλλα απαράδεκτα και εξίσου προκλητικά- έγιναν κατά την εφημερίδα Yeni Safak σε δείπνο Ιφτάρ στην περιοχή Καραγάτς της Αδριανούπολης, σε απόσταση 5 χλμ από τα ελληνικά σύνορα, στις 14 Ιουλίου.
    Ο Μουεζίνογλου, που συνεχάρη για το ραμαζάνι τους περίπου 1.000 παρευρισκόμενους από την Ελλάδα και την Τουρκία, σε ομιλία του είπε ότι οι «Τούρκοι» της δυτικής Θράκης την περίοδο αυτή θα πρέπει να υιοθετήσουν μία αντίληψη του να είναι όλοι μαζί και τόνισε πως το αύριο θα είναι της Τουρκίας, η οποία ατενίζει με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον.
    Επίσης είπε ότι θα εγκαθιδρύσουν, όλοι μαζί, «την ισχυρή δυτική Θράκη και τα Βαλκάνια».
    Στο ιφτάρ που διοργανώθηκε για Τρίτη φορά από τα κεντρικά όργανα του λεγόμενου ''Συλλόγου Αλληλεγγύης ''Τούρκων'' Δυτικής Θράκης, έκανε επίσης εντύπωση οι φράσεις «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και το «Στην Δυτική Θράκης είστε υποχρεωμένοι να διαχωρίσετε αυτούς που αγωνίζονται και αυτούς που δεν αγωνίζονται. Διαφορετικά η Δυτική Θράκη χάνεται», που ανέφερε ο ''μουφτής'' Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου