counter

free counters

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι αντάρτες στη Συρία παράγουν βόμβες με τη χημική ουσία Σαρίν


Ρώσοι ειδικοί πήραν δείγματα στο χώρο χρήσης των χημικών όπλων στην πόλη Χαλέπι της Συρίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ουσία Σαρίν που παραλύει τα νεύρα, περιέχεται σε αυτοσχέδιες βόμβες που φτιάχνουν οι αντάρτες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
«Οι ειδικοί μας πήραν δείγματα επί τόπου, εξέτασαν αυτά στο εργαστήριο που βρίσκεται στη Ρωσική Ομοσπονδία και είναι πιστοποιημένο από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι βόμβες περιείχαν Σαρίν και ήταν κατασκευασμένες σε βιοτεχνία», είπε ο Υπουργός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχουν σαφή και ρητά συμπεράσματα που βασίζονται σε κοινά κριτήρια ότι αυτά περιέχουν το χημικό στοιχείο Σαρίν, σε αντίθεση με τα κοινά βλήματα που παράγονται  στη βιομηχανική παραγωγή, τα οποία δεν περιέχουν τη  χημική αυτή ουσία  που παραλύει τα νεύρα του ανθρώπου».

Οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι η συριακή αντιπολίτευση χρησιμοποιεί Σαρίν

«Δεν έχουμε δει κάποιο στοιχείο που να υποστηρίζει την υπόθεση αυτή, ότι εκτός από την κυβέρνηση της Συρίας και κάποιος άλλος χρησιμοποίησε ή έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα», είπε η εκπρόσωπος του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, Jay Carney, σημειώνει το ρωσικό Νόβοστι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου