counter

free counters

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

«Σεισμό» προκαλεί στην Κύπρο η Τουρκία


Share1  
    «Σεισμό» προκαλεί στην Κύπρο η Τουρκία
    Σεισμό προκαλεί η Τουρκία με την νέα έξοδο του σεισμογραφικού της πλοίου για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δηλώνει ότι το σεισμογραφικό θα αρχίσει έρευνες σε περιοχή 10.500 χλμ νότια της Κύπρου...
    «Την επόμενη περίοδο» η Τουρκία θα στείλει το σεισμογραφικό πλοίο Barbaros Hayrettin Paşa νότια της Κύπρου για σεισμικές έρευνες σε περιοχή που θα καλύψει 10.500 χλμ, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ.   Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μετά τη συνάντησή του με την Εκτελεστική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), Maria Van Der Hoeven, ο κ. Γιλντίζ ανέφερε ότι «στα επόμενα σχέδιά μας, προγραμματίζουμε ειδικά στα νότια της Κύπρου να διεξάγουμε σεισμική έρευνα σε μια περιοχή περίπου 10.500 χλμ». Ωστόσο ο Τούρκος Υπουργός δεν διευκρίνισε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
    Το σεισμογραφικό αγοράστηκε πρόσφατα από την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας, ΤΡΑΟ, κόστισε γύρω στα 130 εκ δολάρια και μπορεί να διεξάγει δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου