counter

free counters

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Τουρκία: «Οι Κούρδοι της Συρίας θα θεσπίσουν κυβέρνηση;»


Share1  
    Τουρκία: «Οι Κούρδοι της Συρίας θα θεσπίσουν κυβέρνηση;»
    Στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία ανάμεσα στις συγκρούσεις έχει επικρατήσει ομάδα η οποία πρόσκειται στο κόμμα PYD - Demokratik Birlik Partisi - Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης, της Συρίας, που έχει στενές σχέσεις με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα-PKK.
    Ο πρόεδρος του PYD, Salih Müslim, δήλωσε ότι η επικράτηση των κουρδικών δυνάμεων του PYD στην περιοχή δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των συνόρων με την Τουρκία.
    Όπως τόνισε ο Müslim την περιοχή των συνόρων ελέγχει η ομάδα 'YPG' - «Halk Savunma Birlikleri»- Ενώσεις Λαϊκής Άμυνας.
    Ο Salih Müslim απαντώντας σε δημοσιογράφους της τουρκικής υπηρεσίας του BBC- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- είπε ότι δεν συμφωνούν με τις ισλαμικές ομάδες που δρουν στην περιοχή και έχουν έρθει σε σύγκρουση με αυτές. Τις ισλαμικές ομάδες πολέμησαν από κοινού Κούρδοι, Άραβες και Χριστιανοί, όπως είπε.
    Ο Müslim τόνισε ότι το PYD δεν αποτελεί απειλή για την Τουρκία και δεν έχει την πρόθεση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.
    «Δεν θέλω να αναμείξετε το θέμα της Τουρκίας μεταξύ μας. Οι Κούρδοι της Συρίας επιδιώκουν να κάνουν μια συμφωνία για την υπόστασή τους», επεσήμανε.
    Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχουν την πρόθεση δημιουργίας ενός ξεχωριστού κράτους αλλά το PYD υπερασπίζεται μόνο τη δημοκρατική αυτονομία των Κούρδων της Συρίας. Οργανώνονται , και μέσα σε τρεις μήνες θα κάνουν εκλογές να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους.
    Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου για επέμβαση του ΟΗΕ στη χώρα, δήλωσε ότι είναι κατά της ξένης στρατιωτικής επέμβασης αλλά ανοιχτός σε όποια ανθρωπιστική βοήθεια, γράφει το haber7.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου