counter

free counters

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συρία: Έτοιμος να στείλει οπλισμό στους αντάρτες ο Ομπάμα

Συρία: Έτοιμος να στείλει οπλισμό στους αντάρτες ο Ομπάμα
Σε θέση να προχωρήσει το σχέδιό του να αποστείλει οπλισμό στους Σύρους αντάρτες είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας ανώτατος αξιωματούχος και αφού πλέον έχουν διαλυθεί οι ανησυχίες που εκφράστηκαν από το Κογκρέσο.

«Είμαστε διστακτικοί σχετικά με τις πιθανότητες επιτυχίας που θα έχει αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής Μάικ Ρότζερς και συμπλήρωσε ότι «μετά από πολλή συζήτηση, καταλήξαμε στο ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στο συγκεκριμένο σχέδιο».
Νομοθέτες είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο σχέδιο αυτό και μάλιστα προσπάθησαν να σταματήσουν την υλοποίησή του, καθώς εξέφραζαν ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής από την πλευρά των ανταρτών, ενώ θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν οι ομάδες στις οποίες θα παραχωρούνταν τα όπλα.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Ντέμπσεϊ, ανέφερε σε επιστολή του ότι μια στρατιωτική εμπλοκή από τη μεριά των Ηνωμένων Πολιτειών θα κόστιζε δισεκατομμύρια στη χώρα, ενώ θα δημιουργούσε κινδύνους σε όσους εμπλέκονται στις συγκρούσεις που μαίνονται στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου