counter

free counters

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ενδιαφέρον από ΔΕΣΦΑ για συνεργασία με τον ΤΑΡ

Ενδιαφέρον από ΔΕΣΦΑ για συνεργασία με τον ΤΑΡ
Ενδιαφέρον συνεργασίας με τον αγωγό ΤΑΡ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Γιώργος Παπαρσένος μιλώντας απόψε σε αναπτυξιακό συνέδριο.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΤΑΡ επελέγη την περασμένη εβδομάδα για να μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Ελλάδας και Αλβανίας στην Ιταλία. Το ενδιαφέρον του ΔΕΣΦΑ εντοπίζεται στη λειτουργία και συντήρηση του αγωγού σε ελληνικό και αλβανικό έδαφος ενώ ο κ. Παπαρσένος εξέφρασε ενδιαφέρον και για μετοχική συμμετοχή στον αγωγό. ]
Ο ΔΕΣΦΑ βρίσκεται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης (πωλείται το 66% των μετοχών) με μοναδικό υποψήφιο την εταιρία φυσικού αερίου του Αζερμπαιτζάν, SOCAR. Στις επενδύσεις του ΔΕΣΦΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη περιλαμβάνεται η προσθήκη δυνατότητας αντίστροφης ροής στον αγωγό Βουλγαρίας- Ελλάδας.
Ήδη έξι εταιρίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τροφοδοσία της αγοράς των Βαλκανίων εφόσον λειτουργήσει αυτή η δυνατότητα, που αναμένεται στο τέλος του 2013.
Σε πλήρη ανάπτυξη θα υπάρχει δυνατότητα διοχέτευσης έως και 3,5 δισ. κυβικών μέτρων αερίου τον χρόνο προς τη Βουλγαρία. Εξάλλου, έχουν ξεκινήσει τα έργα κατασκευής της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου