counter

free counters

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συρία: «Μεγάλη επίθεση» στο Χαλέπι ετοιμάζουν οι αντάρτες

Συρία: «Μεγάλη επίθεση» στο Χαλέπι ετοιμάζουν οι αντάρτες
Μεγάλη αντεπίθεση για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την επαρχία του Χαλεπίου, με τη βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας, ετοιμάζουν οι σύροι αντάρτες, υποστήριξε την Τετάρτη, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή της συριακής αντιπολίτευσης.

«Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε ότι το Χαλέπι, η πόλη και η επαρχία, πρέπει να περάσει στα χέρια των ανταρτών. Όπλα και πυρομαχιά, όπως αντιαρματικές ρουκέτες, καταφθάνουν καθημερινά για την επικείμενη μάχη», ανέφερε η πηγή, η οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.
Από την άλλη πλευρά, πηγή προσκείμενη στο καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ τόνισε ότι ο συριακός στρατός κρατά αμυντική τάση γιατί «δεν έχει στρατιώτες ώστε να επιτεθεί».
Την Δευτέρα, οι αντάρτες σημείωσαν μια πρώτη επιτυχία, καταλαμβάνοντας το Χαν Αλ Άσαλ, προπύργιο των δυνάμεων του καθεστώτος στα δυτικά του Χαλεπίου.
«Το επόμενο βήμα είναι η κατάληψη της Ακαδημίας Άσαντ, του στρατιωτικού μηχανικού, η οποία βρίσκεται μεταξύ του Χαλεπίου και του Χαν Αλ Άσαλ», υποστήριξε η πηγή της αντιπολίτευσης.
Εξάλλου, από το Κατάρ, ο εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης Νιζάρ Αλ Χαράκι δήλωσε ότι ο νέος εμίρης της χώρας θα συνεχίσει να στηρίζει τους αντάρτες.
Ο ίδιος ο σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι, μετά την ανάρρησή του στο θρόνο, δεν έχει κάνει καμία επίσημη, λεπτομερή δήλωση για την εξωτερική πολιτική την οποία σκοπεύει να ακολουθήσει το εμιράτο.
Υπό τη διακυβέρνηση του προκατόχου του, σεΐχη Χάμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, το Κατάρ ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των ανταρτών, στους οποίους παρείχε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.
Ο κ. Αλ Χαράκι, πρεσβευτής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού στην Ντόχα, σημείωσε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ότι το Κατάρ θα συνεχίσει την πολιτική που ακολουθούσε μέχρι σήμερα.
«Συναντήθηκα με τον σεΐχη Ταμίμ, του έδωσα συγχαρητήρια για το νέο ρόλο του και του επισήμανα πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσει να στηρίζει τη Συρία. Εκείνος μου είπε ότι θα συνεχίσει να την στηρίζει», ανέφερε ο κ. Αλ Χαράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου