counter

free counters

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Χιλιάδες οι ξένοι ένοπλοι που πολεμούν στη Συρία

συρια
Σε περισσότερους από 40.000 υπολογίζονται οι ξένοι μαχητές που πολεμούν στη Συρία κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με στοιχεία ευρωπαϊκών ερευνών, που επικαλείται η τηλεόραση του Λιβάνου «Al Manar».

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, τουλάχιστον 6.113 μαχητές έχουν σκοτωθεί στις μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις μέχρι τώρα, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να είναι πολύ μεγαλύτερος.
Οι χώρες προέλευσης των μαχητών, που πολεμούν μαζί με τους αντικαθεστωτικούς και τους ακραίους ισλαμιστές που τους υποστηρίζουν, ποικίλουν από ισχυρές δυτικές δυνάμεις μέχρι περιφερειακές της Συρίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους μαχητές που έχουν σκοτωθεί 729 προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, 640 από τοΙράν, 489 από την Αίγυπτο, 439 από το Λίβανο, 439 από τον Καύκασο, 301 από το Αφγανιστάν, 263 από τη Λιβύη, 261 από το Πακιστάν, 208 από το Ιράκ, 188 από τη Ρωσία, 167 από την Τουρκία, 129 από την Ιορδανία, 117 από τη Σομαλία, 109 από το Κουβέιτ, 90 από τη Γαλλία, 67 από την Υεμένη, 19 από το Αζερμπαϊτζάν, 31 από τη Μάλτα, 7 από τη Μαυριτανία, 6 από τη Σιέρα Λεόνε και 6 από το Σουρινάμ.
Οι αριθμοί σοκάρουν, καθώς αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ολόκληρο στρατό ξένων μαχητών που πολεμά κατά της συριακής κυβέρνησης, την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις κρύβουν ότι εδώ και καιρό υπάρχει ξένη παρέμβαση στη Συρία, με πρωτεργάτες το Κατάρ και την Τουρκία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 640 Ιρανοί που έχουν αναγνωριστεί μεταξύ των νεκρών ήταν μέλη εξόριστης από το Ιράν οργάνωσης, η οποία μέχρι πρόσφατα περιλαμβάνονταν στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τον Απρίλιο, όμως, η οργάνωση «Μουτζαχεντίν του Ιράν» άνοιξε γραφεία μερικά μέτρα μακριά από τοΛευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον. Είχε προηγηθεί η διαγραφή της οργάνωσης από την αμερικανική λίστα τρομοκρατίας, τον Σεπτέμβριο του 2012 και ενώ η κρίση στη Συρία βρισκόταν σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου