counter

free counters

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Με εθνοφρουρούς ενισχύει τα σύνορα με το Μεξικό


ΗΠΑ

Δύναμη 1.200 Εθνοφρουρών θα αποστείλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό για την ενίσχυση των δυνάμεων τήρησης της τάξης και την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών.

Οι Εθνοφρουροί θα παραμείνουν στις τέσσερις πολιτείες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού (Καλιφόρνια, Αριζόνα, Νέο Μεξικό, Τέξας) για ένα έτος. Στην περιοχή ήδη υπάρχουν μικρότερες δυνάμεις της Εθνοφρουράς. Μία πολύ μεγαλύτερη δύναμη είχε διατεθεί στο διάστημα 2006-2008.

Την απόφαση έλαβε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά από πιέσεις βουλευτών και από τις δύο παρατάξεις, αναφέρουν οι «New York Times». Μάλιστα την Τρίτη είχε συνάντηση με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές όπου τους ανακοίνωσε την τοποθέτηση των Εθνοφρουρών.

Ωστόσο, η δύναμη των Εθνοφρουρών δεν θα μπορεί να συλλαμβάνει παράνομους μετανάστες ή ύποπτους για εμπόριο ναρκωτικών.

Το αίτημα για την ενίσχυση των συνόρων με δυνάμεις της εφεδρείας του αμερικανικού στρατού είχε διατυπωθεί και στο παρελθόν.

Ο γερουσιαστής της Αριζόνας Τζον Μακέιν είχε ζητήσει 6.000 στρατιώτες, από τους οποίους οι μισοί στην πολιτεία του. Ωστόσο, από την πλευρά της η Τζάνετ Ναπολιτάνο, υπουργός Εθνικής Ασφάλειας σήμερα και πρώην κυβερνήτης της Αριζόνας, αν και το ζήτησε στο παρελθόν υπαναχώρησε μετά την υπουργοποίηση από τον Μπαράκ Ομπαμα.

Αίτηση είχε διατυπώσει στην κεντρική εξουσία και η νυν κυβερνήτης της Αριζόνας Τζαν Μπρούερ, η οποία έχει υπεραμυνθεί του αμφιλεγόμενου νόμου για τη μετανάστευση που ψήφισε η πολιτεία της προκαλώντας οργή εντός και εντός των ΗΠΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου