counter

free counters

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Συνεχίζονται τα επεισόδια στην Μπανγκόκ


Συνεχίζεται η ένταση στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και χθες για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν επεισόδια και εκτός του...Συνεχίζονται τα επεισόδια στην Μπανγκόk


Συνεχίζεται η ένταση στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και χθες για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν επεισόδια και εκτός του κέντρου της Μπανγκόκ. Επίκεντρο των χθεσινών επεισοδίων ήταν το παλιά αεροδρόμιο, στο βόρειο τμήμα της πόλης. Ενα πλήθος 2.000 διαδηλωτών με ανοικτά φορτηγάκια και μηχανές κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο -το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από την πόλη- και περνώντας από κάποια μπλόκα, οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να τους αναχαιτίσουν με πυροβολισμούς στον αέρα. Εκείνη τη στιγμή, ωστόσο, ένας στρατιώτης τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι -πιθανότατα από φίλια πυρά- με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή μεταξύ στρατιωτών και «κόκκινων διαδηλωτών» και να τραυματιστούν συνολικά 18 άτομα. Ο νεκρός στρατιώτης είναι το πρώτο θύμα των δυνάμεων ασφαλείας στο διάστημα των επτά εβδομάδων που συνεχίζεται η ένταση, ενώ από τους διαδηλωτές στο ίδιο διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους 24 κι έχουν τραυματιστεί άλλοι 1.000.

Μικρότερης έντασης επεισόδια σημειώνονται καθημερινά και στο κέντρο της Μπανγκόκ, όπου οι διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει πίσω από οδοφράγματα και αρνούνται να φύγουν αν δεν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Αμπισίτ Βετζατζίβα και δεν προκηρυχθούν άμεσα εκλογές. Την Τρίτη ο αποκλεισμός τμήματος του υπερυψωμένου τραμ -Skytrain Line - της Μπανγκόκ προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στην πόλη. Χθες το Φόρεϊν Οφις προειδοποίησε τους Βρετανούς να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ταϊλάνδη, όσο παραμένει τεταμένη η ατμόσφαιρα, ενώ οι εγχώριοι οικονομικοί παράγοντες προειδοποιούν ότι η συνεχιζόμενη ένταση θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για τον τουρισμό, που αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας.

Την Τρίτη σε συνέντευξή του στο BBC ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός τόνισε ότι επιθυμεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, αλλά δεν είναι καλή ιδέα να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές, γιατί υπάρχει μεγάλη ένταση στην ατμόσφαιρα και ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου