counter

free counters

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν, σήμερα, Τρίτη με δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ σε πολλές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

«Ημέρα οργής» για τη Χαμάς

Ιερουσαλήμ

Συγκρούσεις μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας
Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 [ 12:37 ]
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, στον προσφυγικό καταυλισμό του Σουφάτ και σε άλλες περιοχές, οι Παλαιστίνιοι προπηλάκισαν τους ισραηλινούς αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με βομβίδες κρότου και σφαίρες από καουτσούκ.
Η αστυνομική δύναμη στην Ιερουσαλήμ ανέρχεται στους 3.000 άνδρες και επικεντρώνεται στην περιοχή της Παλαιάς Πόλης, ενώ απαγορευμένη είναι η κυκλοφορία στην Πλατεία των Τζαμιών σε όλους τους μη μουσουλμάνους, αλλά και στους μουσουλμάνους κάτω των 50 ετών.
Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, ότι εμμένει στα σχέδια κατασκευής 1.600 νέων κατοικιών σε οικισμό εποίκων στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και από τους Παλαιστίνιους.
Ωστόσο, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν εξέφρασε σήμερα, Τρίτη, την πεποίθηση ότι η σοβαρή διπλωματική κρίση ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ για την εβραϊκή εποικιστική πολιτική, θα ξεπεραστεί.
«Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί γιατί η κλιμάκωση δε συμφέρει ούτε τις ΗΠΑ ούτε το Ισραήλ. Έχουμε απευθείας συνομιλίες μεσω διαφόρων διαύλων με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης», τόνισε.
Στο ίδιο κλίμα, χθες, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Φίλιπ Κρόουλι δήλωσε ότι το Ισραήλ «είναι ένας στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ και έτσι θα παραμείνει». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον περιμένει μια «επίσημη απάντηση» του Ισραήλ στις επικρίσεις αμερικανών αξιωματούχων αναφορικά με την κατασκευή νέων κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε από την ισραηλινή προεδρία, ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη, επίσκεψή του στο Ισραήλ και τη Δυτική 'Οχθη, εν μέσω της σοβαρής διπλωματικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου