counter

free counters

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Στη Μέση Ανατολή ο ΓΓ του ΟΗΕ με στόχο την άσκηση πίεσης στο Ισραήλ














Ραμάλα - Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 [ 15:55 ]


Με στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής συναντάται το Σάββατο ο ΓΓ του ΟΗΕ σε μια προσπάθεια άσκησης περαιτέρω πίεσης στο Ισραήλ, προκειμένου να σταματήσει τα εποικιστικά σχέδια στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε -στο όνομα του Κουαρτέτου- την ισραηλινή δραστηριότητα. «Το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή έστειλε ένα ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα στο Ισραήλ» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής.
Αργότερα αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.
Υπενθυμίζεται ότι το Κουαρτέτο (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και ο ΟΗΕ) αξίωσαν το «πάγωμα» των εποικιστικών σχεδίων του Ισραήλ στον αραβικό τομέα της Ιερουσαλήμ, θέτοντας χρονοδιάγραμμα ειρηνευτικών συνομιλιών με στόχο τη σύσταση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους σε δύο χρόνια.
Η Παλαιστινιακή Αρχή εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διακήρυξη του Κουαρτέτου, εκφράζοντας την ελπίδα να δει την έκκληση αυτή να πραγματοποιείται.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει καταδικάσει την εποικιστική πολιτική του Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι αποτελεί εμπόδιο στη λύση του Μεσανατολικού. «Και οι φίλοι κάποιες φορές διαφωνούν» δήλωσε πρόσφατα ο Μπ.Ομπάμα, επιβεβαιώνοντας την κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών.
Συνομιλίες με τις δύο πλευρές θα έχει την Κυριακή και ο Αμερικανός απεσταλμένος Τζ.Μίτσελ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα μεταβεί στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τον Μπαράκ Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου