counter

free counters

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Βλαντιμίρ Πούτιν -Συναντήθηκε με τους δέκα ρώσους κατασκόπους


Τη συνάντησή του με τους δέκα Ρώσους κατασκόπους οι οποίοι απελάθηκαν από τις ΗΠΑ στις αρχές Ιουλίου περιέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Φόρος της Ουκρανίας. Ο Βλ.Πούτιν μάλιστα τραγούδησε μαζί τους ένα πατριωτικό τραγούδι.

«Τους συνάντησα. Μιλήσαμε για τη ζωή», δήλωσε το Σάββατο στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ύστερα από τη συνάντηση που είχε εκεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, ο Ρώσος πρωθυπουργός δεν θέλησε να αναφέρει τον τόπο, όπου έγινε η συνάντηση. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, πως μεταξύ των κατασκόπων με τους οποίους συναντήθηκε ήταν και η Άννα Τσάπμαν, η οποία έλαβε και τη μεγαλύτερη δημοσιότητα.

«Με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, τραγουδήσαμε το "Με τι αρχίζει η πατρίδα;''», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε τραγούδι που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1960 σε σοβιετική ταινία της εποχής με τίτλο «Η ασπίδα και το ξίφος» του σκηνοθέτη Βλαντίμιρ Μπασόφ, η οποία περιγράφει τη μοίρα ενός σοβιετικού κατασκόπου που εργάζεται στη ναζιστική Γερμανία.

Ο Βλ.Πούτιν δήλωσε ότι γνωρίζει τα ονόματα όλων των «προδοτών» που συνέβαλαν στη σύλληψη των Ρώσων κατασκόπων, αλλά θεώρησε «άκομψο» να μιλήσει για την πιθανή τιμωρία τους.

«Είναι ένα ευαίσθητο θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί στη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου», δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος έχει κι ο ίδιος διατελέσει πράκτορας της σοβιετικής KGB.

«Οι άνθρωποι αυτοί «ζουν με τους δικούς τους νόμους, και όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών γνωρίζουν τους νόμους αυτούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πούτιν, προσθέτοντας ότι «οι προδότες έχουν πάντα άσχημο τέλος».

Όσο για τους εν λόγω ρώσους πράκτορες, ο κ.Πούτιν δήλωσε ότι «πρόκειται να εργαστούν». «Είμαι σίγουρος ότι θα βρουν μία αξιοπρεπή θέση και ότι η ζωή τους θα είναι ενδιαφέρουσα και λαμπερή», υποσχέθηκε ο ρώσος πρωθυπουργός.

Οι δέκα ρώσοι κατάσκοποι μεταφέρθηκαν στις 9 Ιουλίου από τις ΗΠΑ στη Βιέννη και από εκεί στη Ρωσία, στο πλαίσιο μίας κινηματογραφικής ανταλλαγής κατασκόπων μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου