Με το “Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ” της Βουλιαγμένης, η Τουρκία αφού κατόρθωσε να απαλειφθεί η έννοια του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, που αφορά όλο το πλέγμα: “Εναέριος χώρος, Αγιαλίτις Ζώνη” (δηλαδή τα σύνορα της χώρας) καθώς και “Υφαλοκρηπίδα”, πέτυχε την κατοχύρωση του δικαιώματος διεξαγωγής εθνικών στρατιωτικών ασκήσεων και επιχειρήσεων “έρευνας και διάσωσης” στον διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου χωρίς, να προσδιορίζονται τα όρια αυτού του χώρου, αφού απουσιάζει οποιαδήποτε σαφής δέσμευση από την πλευρά της, για την αναγνώριση των δεδομένων ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο!...
Η επιτυχία αυτή της τουρκικής διπλωματίας ήταν τόσο μεγάλη, που κατά την επιστροφή του στην Αγκυρα ο Γιλμάζ , αναφώνησε θριαμβευτικώς ότι: “Βάλαμε νομικώς πόδι στο Αιγαίο”.
H καταγγελία του αντιστρατήγου ε.α. “Ανδρέα Σιαπκαρά”, στις 17 Ιανουαρίου 1989
Με αυτήν καταγγέλλει ο στρατηγός “Σιαπκαράς”, ότι το διάταγμα της Τουρκίας, δεν είναι νόμος αλλά “Αnchluss” (προσάρτηση) σε βάρος του Ανατολικού Αιγαίου και των νήσων του και ότι αποτελεί νέο “Μόναχο”, που απειλεί το Αιγαίο, όσον απείλησε την Οικουμένη η στρατηγική υποχώρηση των “Τσάμπερλαιν” και “Νταλαντιέ” του 1938.
Στην αναφορά του προς τη Βουλή των Ελλήνων, δηλώνει ξεκάθαρα ο στρατηγός “Σιαπκαράς”, βετεράνος “Ιερολοχίτης” και με ισχυρή προσωπικότητα στο ΝΑΤΟ, τα εξής:
“Αν η Ελλάς δεν αντιδράσει σθεναρώς υπεραμυνομένη της ακεραιότητάς της, τότε σημαίνει ότι Κυβέρνηση και Βουλή παραδίδουν την Ελλάδα στην Τουρκία”.
Εν συνεχεία αναλύει γιατί χρησιμοποίησε τον όρο προσάρτηση:
* Εξαρθρώνει το αμυντικό σύστημα της Ελλάδας.
* Καταλύει την ελληνική κυριαρχία πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
* Καταργεί τα χωρικά ύδατα των ελληνικών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου.
* Εξαφανίζει τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω και γύρω από τα ελληνικά νησιά.
* Αφαιρεί ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα από τα ελληνικά νησιά.
* Καταργεί το F.I.R. {Flight Information Region – Περιοχή Πληροφόρησης Πτήσεων
* Αθηνών.
* Αίρει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από το Ανατολικό Αιγαίο.
* Μεταβάλλει τους νησιώτες μας του Ανατολικού Αιγαίου σε μειονότητα εντός της τουρκικής επικρατείας.
* Μετατρέπει σε τουρκικές επαρχίες τις περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και της Βορείου Κύπρου.
Οδηγία του Τούρκου πρωθυπουργού στις 14 Ιουνίου 1985
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΚΥΡΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΧΑΡΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 14–6–1985
1. Στο Αιγαίο Πέλαγος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας δεν υπάρχει οριοθετημένο επίσημο σύνορο και σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, το Αιγαίο διέπεται από το καθεστώς μισοανοιχτής θάλασσας .
2. Παρά τα ανωτέρω η Ελλάδα προσπαθεί να εμφανίσει σαν σύνορο τη γραμή των νησιών της Ανατολίας, για να προβάλλει την κρατική της εξουσία στο Αιγαίο.
Επειδή διαπιστώθηκε ότι: “Χάρτες και έντυπα”, που τυπώθησαν στην Τουρκία, προφανώς εκ παραδρομής, οριοθετούν το Αιγαίο, ζητείται να ανασταλεί ή και να διορθωθεί η εκτύπωση ανατύπωση παρομοίου υλικού που μακροπρόθεσμα τείνει να δικαιολογήσει ότι το Αιγαίο ανήκει στην Ελλάδα.
3. Για τη σχετική διόρθωση και προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια λάθη ζητείται:
* Να διορθωθούν όλοι οι χάρτες και οι άτλαντες δημοσίας και ιδιωτικής χρήσεως σε
* όλη την επικράτεια .
* Να γίνουν οι δέουσες συστάσεις σε συναφείς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και
* οργανισμούς.
* Να κοινοποιηθούν οι σχετικές “διορθωτικές” οδηγίες σε όλες τις τουρκικές δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες – αντιπροσωπείες εξωτερικού.
* Να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στο προσωπικό των “αρμοδίων καθ’ ύλην υπηρεσιών”.
4. Οσον αφορά τη “νέα σήμανση” των χαρτών που τυπώνονται στο εσωτερικό της χώρας:
* Δεν θα υπάρχει οριοθέτηση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στη θάλασσα.
* Η λέξη Ελλάς θα αναγράφεται μόνο επί της Ηπειρωτικής Ελλάδος.
* Η λέξη Θράκη θα αναγράφεται ώστε να καλύπτει τις Τουρκία – Ελλάδα - Βουλγαρία.
* Δεν θα αναγράφονται ονόματα “θαλασσών – πελάγων” όπως “Θρακικό Πέλαγος” κ.ο.κ..
* Τα τοπονύμια θα αναγράφονται στην τουρκική, όπως αντί Ιμβρος “Gokceada” (Γιοκτσεάντα) αντί Εβρος “Meric”. (Μέριτς).
* Η λέξη Δωδεκάνησα θα αναγράφεται μόνο επί των Δωδεκανήσων, χωρίς να
* επεκτείνεται στα διεθνή ύδατα.
Ο Πρωθυπουργός
Δηλαδή η Τουρκία θέτει υπό αμφισβήτηση όχι μόνο τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, αλλά και τον χερσαίο χώρο της Ελλάδας και δηλώνει κατάφωρα ότι έχει επεκτατικές βλέψεις και στην περιοχή της Δυτικής Θράκης
Το ερώτημα που προκύπτει από όλα αυτά είναι: Κατά πόσο νομιμοποιείται ο άνθρωπος που υπέγραψε την παράδοση του Αιγαίου, να είναι σήμερα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας;
Σε αυτό το προδοτικό «Μνημόνιο» οι ορολογίες της «Συνθήκης Λωζάνης»
* περί «Όλης της Θαλάσσης του Αιγαίου ως εθνικών ελληνικών χωρικών υδάτων»
* περί «Όλου του εναερίου χώρου του Αιγαίου ως εθνικού ελληνικού εναερίου χώρου»
* περί «Όλων των νήσων του Αιγαίου, πλήν Ίμβρου - Τένεδου και των εντός των τριών μιλίων Τουρκικών χωρικών υδάτων, ως εθνικού και ελληνικού εδάφους», και
* περί «του Ενιαίου και Αδιαίρετου όλων των νήσων του Αιγαίου, όλης της θαλάσσης του Αιγαίου, και όλου του εναερίου χώρου του Αιγαίου, ως εθνικού ελληνικού χώρου ελληνικής κυριαρχίας, πλην Ιμβρου - Τένεδου - και των τριών μόνον μιλίων των Τουρκικών χωρικών υδάτων»
αντικαταστάθηκαν με τις προδοτικές παραδοχές περί «Διεθνούς ανοικτής θαλάσσης» και περί «Διεθνούς εναερίου χώρου» εντός των οποίων θα έχει στρατιωτικές δραστηριότητες η Τουρκία.
Έτσι, λοιπόν, παραδόθηκε αναιτιολόγητα και "μυστηριωδώς" εδαφικός, νησιωτικός, θαλάσσιος και εναέριος Ελληνικός εθνικός χώρος του Αιγαίου στην Διεθνή Κοινότητα και στην Τουρκία..
Η συγκεκριμένη "συμφωνία" έγινε χωρίς την σύμφωνη πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής 151 ψήφων, συμφώνως με 28/3 Συντάγματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου