counter

free counters

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Παραχωρούν ΣΕΦ και ΟΑΚΑ για το Ραμαζάνι


Στη δωρεάν παραχώρηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) στους μουσουλμάνους της Αθήνας, για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους, κατά την εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Id al Fitr), προέβησαν κατόπιν συνεργασίας τα υπουργεία Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, αποφασίστηκε να τελέσουν απρόσκοπτα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα κατά τη μεγάλη εορτή της μουσουλμανικής θρησκείας και λαμβάνοντας υπόψη ότι το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ έχουν χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό και κατά το παρελθόν.

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών καλούνται να καταθέσουν εγγράφως στα Διοικητικά Συμβούλια του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ τις αιτήσεις τους μέχρι τις 9 Ιουλίου 2015.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία περιοχών της χώρας, όπου δεν έχουν προβλεφθεί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους δήμους.

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων εύχεται στους μουσουλμάνους ο μήνας του Ραμαζανίου να είναι ένας μήνας αγάπης, ελεημοσύνης και καλών πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου