counter

free counters

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Χιμάρα: Μεγάλος αριθμός παρατυπιών στην εκλογική διαδικασία


Χιμάρα: Μεγάλος αριθμός παρατυπιών στην εκλογική διαδικασία
Έναρξη ψηφοφορίας με καθυστέρηση: Από τα 38 εκλογικά κέντρα του συνόλου του δήμου η ψηφοφορία ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 2 ωρών στα εκλογικά κέντρα
Απαγόρευση εισόδου παρατηρητών του ΚΕΑΔ - Ομόνοιας: Έχει απαγορευθεί η είσοδος των παρατηρητών.
Παρεμβάσεις υπαλλήλων δήμου και μελών αριστερής συμμαχίας: Υπάλληλοι του δήμου και στελέχη της αριστερής συμμαχίας συνοδεύουν ηλικιωμένους υποψηφίους και με την ανοχή της επιτροπής εισέρχονται μαζί τους στο παραβάν στα εκλογικά κέντρα. Δύο στελέχη του δήμου και του κτηματολογίου έχουν καθίσει έξω από τα εκλογικά κέντρα και απειλούσαν τους ψηφοφόρους.
Απαγόρευση συνοδείας ηλικιωμένων από μέλη της οικογενείας τους: Αντιθέτως, δεν επιτρέπεται η παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους από μέλη της οικογενείας τους (παιδιά-εγγόνια).
Διαφορετικός κατάλογος ψηφοφόρων: Σε μερικά εκλογικά κέντρα ο επίσημος κατάλογος των ψηφοφόρων διαφέρει από αυτόν που έχει αναρτηθεί στην είσοδο του σχολείου.
Σε πολλά κέντρα - σύμφωνα με στελέχη του ΚΕΑΔ- ψηφοφόροι που είναι εγγεγραμμένοι σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα, ψήφισαν και σε άλλα με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.
Παραβίαση καλπών και σφραγίδων ασφαλείας: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι έχουν αλλάξει τα καπάκια και οι σφραγίδες ασφαλείας σε μερικά εκλογικά κέντρα. "Το ΚΕΑΔ-Ομόνοια Χιμάρας εφιστά την προσοχή στα δύο συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα καθώς και στο εκλογικό κέντρο 4591 λόγω των διαρκών παρεμβάσεων της εκπροσώπου της αριστερής συμμαχίας Μίρκας Γκιτσάλη που είναι και σύζυγος του νυν αντιδημάρχου" αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου