counter

free counters

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Η Γερμανία ανησυχεί για τα μιλιταριστικά σχέδια των ΗΠΑ


http://www.echedoros-a.gr
Οι εταίροι των Αμερικανών στο ΝΑΤΟ,συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, ανησυχούν για τα σχέδια της Ουάσιγκτον στην ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων Κρουζ στην Ευρώπη, όπως επισημαίνει δημοσίευμα που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». «Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να επεκτείνουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους  στην Ευρώπη. Εδώ και καιρό στην Ουάσιγκτον μιλάνε για την ανάγκη ανάπτυξης πυρηνικών πυραύλων Κρουζ», σημειώνει το περιοδικό.
 
Σύμφωνα με το ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τοποθετήσει αυτό το θέμα στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις αρχές Φεβρουαρίου.
«Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, κυρίως από τη Γερμανία και τη Γαλλία», γράφει το Spiegel.
«Στο Βερολίνο φοβούνται ότι η Ευρώπη μπορεί να γίνει αρένα μιας νέας αντιπαράθεσης, ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή», τονίζει το περιοδικό, επικαλούμενο δικές του πηγές.
Όπως σημειώνεται, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει τη Συνθήκη για την Εξάλειψη των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς, αλλά «οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ, αμφιβάλλουν για την ειλικρίνεια των κατηγοριών της αμερικανικής πλευράς».
Επιπλέον, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανία (BND), σύμφωνα με το «Der Spiegel», δεν βλέπει «σημαντική αλλαγή στο επίπεδο της απειλής από τη Ρωσία».
Στο Βερολίνο,  υπάρχει ο φόβος ότι η Γερμανία «θα γίνει στρατηγικό προγεφύρωμα» για τους Αμερικανούς σε μια οξεία αντιπαράθεση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.
«Δεν πρέπει να επιτραπεί και πάλι η αποθήκευση αυτών των όπλων, ιδιαίτερα στη Γερμανία», είπε η πηγή του περιοδικού από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Γερμανίας.
Λόγω της ουκρανικής κρίσης, η Ουάσιγκτον σκοπεύει να μεταφέρει βαρύ οπλισμό στην Ευρώπη και ένα μεγάλο μέρος των 800 μονάδων του στρατιωτικού εξοπλισμού, προτίθεται να εγκατασταθεί στην αμερικανική βάση στο Grafenvere, κοντά στην Νυρεμβέργη.
http://www.echedoros-a.gr
«Για την Άνγκελα Μέρκελ υπάρχει μια ένσταση. Φοβάται να μην καταστεί μαριονέτα της Αμερικής, όχι μόνο ότι επωφελούνται (οι Αμερικανοί) από  υποκλοπές  (που γίνονται στη Γερμανία) χωρίς κάποια αντίδραση της, αλλά προβλέπει τη βλάβη που μπορεί να δημιουργηθεί  στις σχέσεις της, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, από τις έντονες προσπάθειες της Ουάσιγκτον να  στρατιωτικοποιήσει τη Γερμανία», όπως σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου