counter

free counters

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πως σπάσαμε τον τσαμπουκά της Τουρκίας στην Άνδρο!


EMB 145HΑπό το πρωί εκείνης της ημέρας οι Τούρκοι είχαν λυσσάξει …Αξημέρωτα ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος είχε διατάξει έναν ακόμη «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ» με διαστάσεις μεγάλης διακλαδικής Άσκησης ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα όρια του μέχρι τώρα «ΠΥΡΠΟΛΗΤΩΝ»!
Ενήμερος ο ΥΕΘΑ Καμμένος απογειώνεται με το ΑΣΕΠΕ για τον χώρο προσβολών των Ελληνικών δυνάμεων της Δύναμης «Δ» και όχι μόνο για να παρακολουθήσει την άσκηση!
Ο Κωσταράκος υποψιασμένος διατάζει να σημάνει συναγερμός στις Ελληνικές Σάρισσες της Αεράμυνας με το πρώτο φως δίνοντας ταυτόχρονα την εντολή «blasy skies «!
O Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης διατάζει να τις φρουρές των νησιών να ετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν «Εχθρική Απόβαση «και σας παλιός στα χώματα ενεργοποιεί και τις Μονάδες Αεράμυνας του Έβρου !
Μετά την προσβολή των Ελληνικών δυνάμεων που είχε σκοπό και στόχο την ανακατάληψη του χερσαίου Εδάφους από Εχθρική ενέργεια ο ΥΕΘΑ Καμμένος με τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ , Α/ΓΕΑ Α/ΓΕΝ μεταβαίνουν στη Σκύρο όπου η Πολεμική Αεροπορία έχει να εκτελέσει Σενάριο έρευνας και διάσωσης Πιλότου F-16 που έπεσε μετά απο κατάρριψη σε εχθρικό Έδαφος !
2015-06-09agea_07
Τελειώνει η Άσκηση-επίδειξη και εκείνη την ώρα φτάνει και προσγειώνεται στο νησί ένα Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρει τους ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ στην Φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ»!….
Αλλά ο Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) κατευθύνεται για το Κέντρο Επιχειρήσεων μετά απο ενημέρωση που είχε και απο το Α/ΤΑ!
Να σημειωθεί οτι εκτός απο την Άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ΄του ΠΝ στο Αιγαίο έιχαμε σε εξέλιξη και την Άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ»!
Εν τω μεταξύ στα Διεθνή Ύδατα κοντά στο πεδίο βολής «ΚΑΡΑΒΙΑ κινείται το γνωστό Τουρκικό Σκάφος «Α588″των Υποκλοπών και Παρεμβολών που πάντα είναι εν πλω όταν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν ασκήσεις είτε στο Αιγαίο είτε στο Πεδίο Βολής της Κρήτης !
Τα Ελληνικά RADAR έχουν το στίγμα του και σκάφος επιφανείας του ΠΝ αλλά και Υποβρύχιο το έχει απο κοντά …Το Τουρκικό κινείται με όλα τα συστήματα του ανοιχτά προσπαθώντας να υποκλέψει τις συχνότητες των PA & των Μ.Ο!!
Ενημερώνεται ο Α/ΓΕΕΘΑ που ενημερώνει το ΥΕΘΑ και η εντολή του είναι να «πράξουν δέοντα»!
Ο Α/ΓΕΑ απο το κέντρο επιχειρήσεων απογειώνει οπλισμένα δύο Μαχητικά τύπου F-16 χωρίς αποστολή ενώ ταυτόχρονα καλεί τον Αρχηγό της ΤΑ να έχει σε άμεση απογείωση την ετοιμότητα !
Ο Α/ΓΕΝ διατάζει ετοιμαστούν οι Πολεμικές Μονάδες του Στόλου για Άμεσες Βολές …Το Τουρκικό πλησιάζει και τότε κάνουν την εμφάνισή τους τα Ελληνικά μαχητικά που πετούν απο ψηλά χωρίς το πλοίο να να αντιδράσει.
Ελληνικό πολεμικό πλησιάζει το Τούρκικο αφού ο Κυβερνήτης δεν απαντά στον ασύρματο και διαζώσης τον διατάζει να φύγει αφού τον προειδοποιεί οτι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το Σκάφος και το πλήρωμα !
Το Τουρκικό σκάφος φεύγει απο την περιοχή αλλά ξαναγυρίζει μετά απο λίγο αφού προφανών έλαβε εντολές απο τον Α/ΓΕΝ της Τουρκίας γνωστό γεράκι της Άγκυρας και παρατρεχάμενος του Ερντογάν που θέλει να το παίξει ντε και καλά Θαλασσόλυκος…
6_big
Εκείνη τη στιγμή πετάνε χαμηλά σε επίδειξη οπλισμού τα Ελληνικά Μαχητικά και ταυτόχρονα σκάει η πρώτη βολή κοντά στο Τούρκικο πλοίο που βάζει ολοταχώς τις μηχανές και φεύγει τρομοκρατημένο απο την Περιοχή!
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν για μια φορά οτι όταν λειτουργεί η διακλαδικότητα δεν έχουμε τίποτε να φοβόμαστε και η απάντηση με τσαμπουκά στις προκλήσεις των Τούρκων φέρνουν και έχουν αποτέλεσμα!
Επίσης να αναφερθούμε και τον Έλληνα ΥΕΘΑ που άφησε την κατάσταση στα χέρια των Στρατιωτικών και δεν έφυγε απο την περιοχή …Αντίθετα παρέμεινε μέχρι το τέλος !
Το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ επέλεξαν να μην δημοσιοποιήσουν το γεγονός …Αν και υπήρχαν κάποιες αναφορές στον Ειδικό Στρατιωτικό τύπο !
Αλλά εμείς μετά την αναφορά του γεγονότος και σε Τουρκικά ΜΜΕ για παρενόχληση Τουρκικού Πλοίου στα διεθνή ύδατα κρίναμε ότι έπρεπε να το αναφέρουμε …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου