counter

free counters

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Επιθέσεις στη διάρκεια διεθνούς συνάντησης για την ειρήνη

Αφγανιστάν-Καμπούλ

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Αφγανιστάν, κοντά στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ, όπου πραγματοποιείται η «τζίργκα της ειρήνης», μια παραδοσιακή συγκέντρωση, στην οποία συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη, οι αρχηγοί των αφγανικών φυλών, εκπρόσωποι της αφγανικής κοινωνίας, ξένοι διπλωμάτες και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για επιθέσεις με ρουκέτες, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για θύματα ή ζημιές. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί στο κέντρο της Καμπούλ, αμέσως μετά τις εκρήξεις κοντά στο πανεπιστήμιο της πόλης.
Σύμφωνα με ανταποκριτή της Γαλλικού Πρακτορείου, οι εκρήξεις ακούστηκαν τη στιγμή που ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι εκφωνούσε την εναρκτήρια ομιλία του. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε μπροστά στο ξενοδοχείο Intercontinental, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί το σημείο της δεύτερης έκρηξης.
Ο Αφγανός πρόεδρος αναχώρησε από τη σύνοδο, ενώ ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή.
Η «τζίργκα», που έχει στόχο την αναζήτηση λύσεων για τον τερματισμό του πολέμου, άρχισε με την ανάγνωση του Κορανιού.
Περισσότερα από 12.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα για να διασφαλίσουν την προστασία όσων συμμετέχουν στην συνάντηση.
Οι αφγανικές αρχές είναι προετοιμασμένες για πιθανές επιθέσεις των Tαλιμπάν. Την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε σε συνοικία της βόρειας Καμπούλ κρησφύγετο με 300 ρουκέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου