counter

free counters

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ο πρόεδρος της Αλβανίας στο Ισραήλ



Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, κατόπιν πρόσκλησης του Ισραηλινού προέδρου, Σιμόν Πέρες.

Στις προτεραιότητες  της επίσκεψής του, ήταν η επίσκεψη στο  μουσείο των Ηρώων και στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Ο Αλβανός πρόεδρος έδωσε συνέντευξη  στην εβραϊκή τηλεόραση και μεταξύ των άλλων τόνισε ότι οι Αλβανοί προστάτευσαν τους Εβραίους στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

« Η πράξη της Αλβανίας για την προστασία των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος αποτελεί μια ηθική στάση που στηρίζεται στην αγάπη και στο σεβασμό για τον άνθρωπο», τόνισε ο Νισάνι.

Ο Αλβανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου και ανέπτυξε τις δυνατότητες που υπάρχουν για τους δύο λαούς για την οικονομική ανάπτυξη σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Νετανιάχου επεσήμανε ότι το Ισραήλ ενδιαφέρεται για μια μεγάλη γκάμα επενδύσεων ιδιαίτερα στο γεωργικό τομέα, αλλά έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία, τον πολιτισμό καις τον τομέα της ασφάλειας.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης, ο Νισάνι συναντήθηκε με τον Avigdor Lieberman,  πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Κνεσέτ (κοινοβούλιο του Ισραήλ).

Σήμερα ο Αλβανός πρόεδρος έλαβε μέρος στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ολομέλειας του 5ου προεδρικού Συνεδρίου «Αντιμετωπίζοντας το μέλλον», που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του προέδρου του κράτους του Ισραήλ, Σιμό Πέρες, στην Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου