counter

free counters

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΙΑ > Aρχισε η παράδοση βαρέων όπλων στους ισλαμιστές


 

Οι ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαικές χώρες όπως η Βρεττανία, έχουν αρχίσει να αποστέλλουν αεροπορικώς βαρύ οπλισμό στους  "αντάρτες" της Συρίας ,ούτως ώστε να μπορούν να αποκρούσουν  σε πρώτο χρόνο  τα συριακά στρατεύματα στο Χαλέπι.
Oι πρώτες αποστολές πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης πρός Τουρκία και  Ιορδανία και περιελάμβαναν ανταεροπορικούς και αντιαρματικούς πυραύλους  και  αντιαρματικά πυροβόλα των 120mm τοποθετημένα σε τζιπ.

Από εκεί στη συνέχεια τα παραπάνω οπλικά συστήματα και μέσα μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν σε δυνάμεις των ανταρτών στη νότια Συρία και το Χαλέπι στα βορειοδυτικά, όπου  εικάζεται ότι έφθασαν νωρίς σήμερα το πρωί. Στο Χαλέπι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι έτοιμοι να εισέλθουν στον αγώνα παρά το πλευρό του Άσσαντ περίπου 2000 μαχητές της Χεζμπολάχ, γεγονός που αναμένεται να έχει αποφασιστική σημασία για τον έλεγχο της δεύτερης σημαντικότερης πόλης της Συρίας.
Το εν λόγω στρατιωτικό υλικό που αποστέλλεται στους Σύριους «αντάρτες» προέρχεται από τρείς πηγές:
1 Από αποθήκες του  ΝΑΤΟ στις οποίες  είχαν αποσταλεί όπλα προερχόμενα από το Αφγανιστάν .Εννοείται ότι τα όπλα αυτά είναι μεταχειρισμένα.
2. Από τη «μαύρη αγορά» όπλων της Λιβύης
3. Από τη «μαύρη αγορά» όπλων χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου κυρίως από Σερβία και Μαυροβούνιο.
Ο Σύριος πρόεδρος Άσσαντ σε συνέντευξή του την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 ,στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung τόνιζε εμφατικά : «Αν οι Ευρωπαίοι παραδώσουν  τα όπλα  τότε  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι  η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα στο μέλλον»
Αναμένεται να δούμε την Ρωσική αντίδραση καθώς το μέλλον της Συρίας φαντάζει δυσοίωνο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου